Elektrische fietsen in 2020 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Elektrische fietsen in 2020

Elektrisch fietsen in 2020 is nog steeds populair. Sterker nog, de elektrische fiets groeit in populariteit. Maar waarom zou je een elektrische fiets kopen en waar moet je op letten bij de aanschaf? Daar gaan we in dit artikel dieper op in, maar voordat we daar dieper op in gaan zullen we je eerst vertellen wat een elektrische fiets nou eigenlijk is. De elektrische fiets, ook wel de E-bike genoemd, is een fiets met trapondersteuning. Met behulp van een krachtige accu wordt de motor aangedreven en fiets je met gemak door weer en wind. In landen met een heuvel tot berglandschap is dat natuurlijk ideaal. In Nederland is het vooral ideaal als je een mindere conditie hebt, lange afstanden moet fietsen of als er een harde wind staat.

Elektrische fietsen in 2020 15

Let op deze punten als je een elektrische fiets wilt kopen

Een elektrische fiets kan je in een fietsenwinkel of een online fietsenwinkel kopen, maar waar je ook op zoek gaat. Let altijd op de volgende punten!

  1. Keuze van de motor
Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Het belangrijkste bij het kiezen van de juiste E-bike is het motortype. De meeste fietsen zijn voorzien van een voorwielmotor of een middenmotor. Beide motoren hebben voor- en nadelen. Welke motor bij jou past? Dat kan je het best bepalen door een proefrit.

  1. Budget

Niet geheel onbelangrijk is het budget. Hoeveel heb je besteden of hoeveel wil je uitgeven? In de regel geldt dat elektrische fietsen uit een oudere collectie vaak goedkoper zijn.

  1. Hoe ver wil je gaan fietsen?

Het is vanzelfsprekend dat grotere afstanden meer van je accu vragen. Voor grotere afstanden heb je daarom ook een zwaardere accu nodig, maar hoe zwaarder de accu hoe duurder de fiets. Uit onderzoek blijkt dat je beter voor een zwaardere accu kunt kiezen om achteraf teleurstellingen te voorkomen.

  1. Waar ga je fietsen?

Fiets je elke dag door de stad of woon jij in het heuvelachtige Limburg? Dit zijn belangrijke factoren voor het bepalen van de juiste motor. Wanneer je de fiets wilt meenemen op vakantie naar een heuvelachtig land dan is een zwaardere accu ook zeker geen overbodige luxe.

  1. De meeste fietsen zijn unisex
Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Er wordt vaak aangegeven dat fietsen voor heren of dames zijn, maar dat is niet helemaal de waarheid. Een verlaagd frame is voor vrouwen makkelijker om op te stappen, maar het is ook veiliger. Heren kunnen ook gewoon gebruik maken van deze fietsen met een verlaagd frame.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.