Dit is waarom je een VPN beveiliging moet nemen 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is waarom je een VPN beveiliging moet nemen

Laten we beginnen met wat een VPN beveiliging is. VPN staat voor Virtual Private Network. Dit kan je zien als een soort privénetwerk binnen een groter netwerk. Hiermee kun je jouw thuisnetwerk en bijvoorbeeld het bedrijfsnetwerk van je werkgever verbinden. Daarnaast betekent een VPN beveiliging ook geen pottenkijkers. De verbinding is versleuteld en dat betekent dat niemand toegang heeft tot jouw netwerk. Zo houd je al je bestanden, wachtwoorden en andere files veilig. Er zijn gratis en betaalde VPN diensten. Vaak is het gratis tot een x-aantal megabyte per maand en daarna ga je betalen per maand. Via VPN gids kan je de beste VPN providers vergelijken.

4 redenen om een VPN te gebruiken

De redenen dat mensen gebruik maken van een VPN service is verschillend per situatie. Er zijn een aantal aanleidingen voor een beveiligde connectie. Hieronder vind je de vier belangrijkste redenen.

1: Om professionele redenen

Mensen hebben waardevolle bestanden voor school of werk op hun netwerk staan en willen dit beschermen. Zo kan je vanaf elke locatie veilig gebruikmaken van je bestanden. Zonder dat iemand erbij kan. Veel ZZP’ers maken ook gebruik van een VPN beveiliging, omdat ze vanaf verschillende locaties werken.

Bekijk ook:
Is het dan toch waar: Marketingbedrijven die meeluisteren bij onze gesprekken?

2: Om privacy gerelateerde redenen

Programma’s en websites over het gehele internet leggen constant jouw data en persoonlijke gegevens vast. Via deze data kan er een profiel samengesteld worden. Dit wordt vervolgens verkocht aan bedrijven en die kunnen jou dan weer contacteren door middel van advertenties en mailing.

3: Uit veiligheidsoverwegingen

Gedeelde Wi-Fi netwerken staan erom bekend dat ze niet echt veilig zijn. Met andere woorden ze kunnen makkelijk gehackt worden. Dat is het laatste dat je wilt als je waardevolle bestanden hebt. Ook zit je er niet op te wachten dat iedereen bij je foto’s en video’s kan. Voor je het weet zie je op buitenlandse websites je foto’s op een website terugkomen.

4: Je wilt geografische blokkades omzeilen

Er zijn meer dan voldoende website waar je alleen bij kunt als je in een bepaald gebied woont. Hoe werkt dit precies? Sommige websites kun je alleen gebruiken als je in het land van die website bent. Schakel je VPN over naar een netwerk uit het gewenste land en voila! Je kan wel gebruik maken van de website en diensten.

952

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.