De 5 populairste smart home producten van 2019 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De 5 populairste smart home producten van 2019

Dat smart home niet langer een hype is, dat is inmiddels wel bewezen. Ten opzichte van 2018 steeg het aantal smart home gerelateerde zoekopdrachten in Google met meer dan 200%. De fase van early adopters is het daarmee wel voorbij. Meer en meer mensen maken hun huis slimmer, maar welke producten zijn dan zoal populair? Dit waren de vijf populairste smart home producten in 2019:

  1. Google Nest Mini

Voor de meeste smart homes is de Google Nest Mini het startpunt. Dit product, die voorheen de Google Home Mini heette, is met een prijs van ongeveer €50 relatief goedkoop en is een zogenaamde ‘slimme speaker’. Dit is een klein apparaatje die je op een willekeurige plek in je huis zet. Vervolgens kan je ertegen praten om de Google Assistent bepaalde zaken in huis te laten uitvoeren. Dit doe je door andere slimme producten te koppelen aan je slimme speaker. De Google Nest Mini is het basisstation van je smart home en bedient dus je gehele woning. Het is bovendien een leuke gadget, want je kan via het stemcommando “Hé Google!” alles vragen aan de assistent, van het uitrekenen rekensommen tot wanneer een bepaalde film uitgekomen is. Je maakt het zo gek en uitgebreid als je zelf wilt.

  1. Philips Hue

Hier mogen we met zijn allen best een beetje trots op zijn, Philips Hue is namelijk een Nederlands product van het bedrijf Signify. Philips Hue bestaat uit lampen die simpelweg de peertjes in je lamparmaturen vervangen. Vervolgens is het mogelijk deze lampen via een app op je smartphone te bedienen. Hierdoor kan je de lampen aan- of uitzetten, dimmen of zelfs de lamp van kleur laten veranderen. Ook is het mogelijk tijdschema’s in te stellen voor je lampen. Wist je trouwens dat je Philips Hue ook kan koppelen aan de Google Nest Mini, zodat je de lampen met je stem bedient? “Hé Google, zet de lamp in de keuken aan!”.

  1. SpeedComfort
Bekijk ook:
Tijd voor een nieuwe vloer? De meest gekozen opties en trends

Eigenlijk is het verbazingwekkend hoe weinig mensen het merk SpeedComfort kennen. De producten van het merk vlogen namelijk in 2019 als warme broodjes over de toonbank. SpeedComfort is een Nederlands bedrijf dat radiatorventilatoren maakt. Dit zijn kleine ventilatoren die je onder je radiatoren plaatst. Die zorgen er vervolgens voor dat de warmte die je radiatoren produceren sneller door je kamer wordt verspreid. Hierdoor is het dus sneller warm in huis en hoef je minder te stoken! Met een slimme thermostaat bespaar je op deze manier tot 30% op je energierekening. Wist je trouwens dat SpeedComfort in 2015 de prijs voor het Groenste Idee van Nederland kreeg en in 2019 de Greenchoice Energieprijs won?

  1. Tado thermostaten & radiatorknoppen

Dan gaan we meteen door naar het volgende merk dat je helpt energie te besparen, namelijk Tado. Tado is een Duits bedrijf dat slimme thermostaten en radiatorknoppen maakt. Het belangrijkste voordeel van Tado is dat je door de combinatie van deze twee producten de temperatuur in huis per kamer kan regelen via een app, Google Assistant of Siri. Zo zorg je ervoor dat kamers altijd een vaste temperatuur hebben of de verwarming bijvoorbeeld slechts twee dagen in de week aanstaat in je thuiskantoor. Op deze manier zorg je ervoor dat je geen energie verspilt door kamers te verwarmen waar dit niet nodig is. Tado heeft echter nog meer slimme toepassingen, zoals open raam detectie, geofencing en energierapporten.

  1. Nest Hello
Bekijk ook:
Elektrische step kopen? Dit zijn de wetten en regels

Dan de slimme deurbel van Nest. Nu denk je wellicht: wat is er nu speciaal aan een deurbel? De Nest Hello is echter niet zomaar een deurbel, het is een deurbel met een camera erin. Om de Nest Hello in gebruik te nemen installeer je, na installatie van de deurbel zelf, een app op je telefoon. Via deze app kan je nu zien wat er bij je deur gebeurt. Je zult nu echter ook meldingen ontvangen op je smartphone als er bij je aangebeld wordt. Je ziet vervolgens wie of wat er bij je deur staat en kan er zelfs mee communiceren. Zo kan je bijvoorbeeld de pakketbezorger zeggen dat je onderweg bent of de deur niet opendoen als er ’s avonds een onbekend persoon voor je deur staat. Ook kan de deurbel fungeren als een beveiligingscamera door beweging te detecteren. De Nest Hello levert dus een combinatie van gemak en veiligheid. Genoeg reden voor velen om er eentje aan te schaffen in 2019.

Heb jij al een van deze producten en welke smart home producten verwacht je dat in 2020 populair zullen zijn?

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.