Dieren die aan de Australische bosbranden ontsnapten, verhongeren nu 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Dieren die aan de Australische bosbranden ontsnapten, verhongeren nu

In Australië woeden de branden onverminderd voort. Op Kangaroo Island, voor de kust van Zuid-Australië, hebben de branden mogelijk al aan duizenden kangoeroes en koala's het leven gekost. Volgens Matt Kean, de minister van milieu en energie van New South Wales, hebben de dieren die de branden zijn ontvlucht nu niets meer te eten, en hebben ze nood aan een helpende hand. Daarom zette de regering van New South Wales helikopters in om duizenden kilo's wortelen en zoete aardappelen te droppen om de hongerige dieren te voeden.

De bedreigde rotskangoeroe vindt geen voedsel

Grote delen van Australië zijn verwoest in de bosbranden die nu al maanden woeden en die het land nog steeds blijven vernietigen. Onvermijdelijk worden daarbij ook de dieren getroffen, en zwaar. Volgens ecologen aan de Universiteit van Sydney kan het totale aantal getroffen dieren in Australië oplopen tot een miljard.

Bekijk ook:
Slimme technologie voor dierenliefhebbers: top gadgets die elk huisdier verdient

Vooral de buideldieren zijn sterk geraakt, en dan in het bijzonder de rotskangoeroes. Volgens het Wereldnatuurfonds lopen deze kleine kangoeroes gevaar door de verwoesting van hun habitat, waardoor ze geen voedsel meer kunnen vinden. En dat is rampzalig, want overleven zonder hulp was voor deze kangoeroes zelfs vóór de branden al een uitdaging geworden door de aanhoudende droogte. “De wallaby's overleven meestal het vuur zelf, maar blijven dan achter met te weinig natuurlijk voedsel omdat het vuur de vegetatie rond hun rotsachtige habitat verwijdert.”, zegt Matt Kean, de minister van milieu van New South Wales.

Het regent groenten dankzij ‘Operation Rock Wallaby’

Om de dieren van de hongerdood te redden liet de regering van New South Wales duizenden kilo’s wortelen en zoete aardappelen uit helikopters vallen boven het leefgebied van de rotskangoeroes. Deelnemers aan dit initiatief, dat ‘Operation Rock Wallaby‘ wordt genoemd, zouden zo al 2200 kg groenten hebben gedropt. “Het verstrekken van aanvullend voedsel is een van de belangrijkste strategieën die we inzetten om de overleving en het herstel van bedreigde diersoorten, zoals de rotskangoeroe, te bevorderen.”, zegt Matt Kean. “Het droppen van voedsel zal dan ook doorgaan totdat deze leefgebieden opnieuw voldoende vocht en voedingsstoffen herwinnen om het leven in stand te houden.”

Ook de lokale bevolking blijft onvermoeibaar bezig om de situatie te helpen. Ze maken maaltijden en redden de dieren in het wild. Alhoewel ze zichzelf hierdoor steeds opnieuw in gevaar brengen, is het voor sommigen simpelweg te moeilijk om het gewoon maar aan te zien.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

#prayforaustralia #australianfires #operationrockwallaby

Deel dit bericht
Read later

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.