Zo blijft je parfum langer zitten 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo blijft je parfum langer zitten

We kennen het allemaal wel, je hebt je helemaal klaargemaakt, je ziet er goed uit en het enige wat het nog helemaal af maakt is je favoriete luchtje. Je gaat de deur uit en bij elke stap ruik je dat heerlijke parfum weer.

Maar helaas, tegen de tijd dat je op je bestemming bent aangekomen is het al dusdanig vervaagt dat er bijna niks meer van te ruiken is.

Dan kan je natuurlijk gedurende de dag door blijven spuiten, maar we weten allemaal dat parfum niet goedkoop is. Daarom hebben wij wat tips die ervoor zorgen dat je luchtje veel langer blijft hangen.

Spray op de warme plekken van je huid

Parfum wordt geactiveerd door warmte, dus hoe warmer de plekken waar je spuit hoe langer de geur blijft hangen. De warmste plekken op je huid zijn je nek, je borst en achter je oren. Spuit de parfum op je blote huid, want op kleding vervaagt het een heel stuk sneller.

Bekijk ook:
8 simpele beautytips met effect

Zo blijft je parfum langer zitten 20

Eau de parfum

Als je een intensere geur wil die ook langer blijft hangen dan kan je beter voor eau de parfum gaan in plaats van eau de toilette. Eau de toilette is goedkoper, maar als je een geur wil die echt blijft hangen kan je beter wat meer geld investeren en voor eau de parfum gaan. Met eau de toilette moet je tenslotte wel vaker spuiten dus uiteindelijk ben je waarschijnlijk niet eens veel goedkoper uit.

Zo blijft je parfum langer zitten 21

Bewaar je parfum in de koelkast

We snappen dat dit in eerste instantie een beetje gek klinkt, maar je kan de houdbaarheidsdatum van je parfum verlengen door het in de koelkast te bewaren. Er zitten namelijk bestandsdelen in die het beter doen bij een koelere temperatuur.

Zo blijft je parfum langer zitten 22

Niet wrijven

Hier zijn we waarschijnlijk allemaal wel een beetje schuldig aan, je spuit je luchtje op je polsen en vervolgens wrijf je ze tegen elkaar. Maar dit moet je dus eigenlijk absoluut niet doen! Een parfum bestaat uit verschillende noten, door te wrijven komen de topnoten sneller boven waardoor je parfum eerder vervliegt.

Bekijk ook:
LifeGoods 3-in-1 Föhnborstel review

Zo blijft je parfum langer zitten 23

Zorg voor een vette huid

Op een droge huid blijft parfum veel minder lang hangen dan op een vettige huid. Als je uitgebreid de tijd hebt kun je je hele lichaam insmeren met bodylotion en vervolgens parfum spuiten voor je kleding aandoet. Als je wat minder tijd hebt kan je ook wat vaseline op je polsen en achter je oren doen en vervolgens je parfum opspuiten.

Zo blijft je parfum langer zitten 24

Mocht je iets te veel hebben opgespoten of toch niet zo tevreden zijn met de geur van je nieuwe luchtje, dan kan je het makkelijk wegvegen met een make-up reinigingsdoekje.

Maar als je wel blij bent met je luchtje dan kan je er met deze tips de hele dag lekker van genieten.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.