Verplichte basisverzekering afsluiten 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Verplichte basisverzekering afsluiten

Wanneer je in Nederland de leeftijd van achttien jaar bereikt, verandert er wettelijk gezien een hoop. Het afsluiten van een verplichte basiszorgverzekering is hier een ding van. In de wet is het verplicht gesteld dat iedere Nederlander een zorgverzekering moet hebben. Het gaat dan om een basisverzekering. Eventuele aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht. Dus ben je niet tevreden over jouw huidige zorgverzekering? Stap dan over en sluit een nieuwe passende zorgverzekering af.

Naar een nieuwe zorgverzekeraar overstappen

Voor veel mensen hangt het einde van het jaar samen met een hoop geregel. Een van de dingen die dan doorgaans geregeld moet worden, betreft de zorgverzekering. Geldt dat voor jou ook? Loopt jouw huidige zorgverzekering aan het einde van het jaar af? En ben je eigenlijk niet heel blij met de verzekering die je nu hebt? Stap dan gewoon over! Naar een andere zorgverzekering overstappen is minder ingewikkeld dan het wellicht lijkt. Jij hoeft namelijk alleen een passende zorgverzekering uit te kiezen. Heb je een basisverzekering met eventuele aanvullende verzekeringsopties gevonden die bij jou passen? Dan kun je jouw zorgverzekering afsluiten. Het opzeggen van jouw oude zorgverzekering hoef jij niet zelf te doen. Dit doet jouw nieuwe professionele zorgverzekeraar voor je.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

Jezelf voor fysiotherapie verzekeren

Een basiszorgverzekering moet je zoals gezegd te allen tijde hebben. Maar dat geldt niet voor een aanvullende verzekering. Jij kunt zelf bepalen of je naast de basisverzekering ook een aanvullende verzekering wilt hebben. Maar hoe weet je of je een aanvullende verzekering nodig hebt? Hoe weet je of een basisverzekering niet gewoon voldoende is? Je kunt jouw keuze baseren op het afgelopen jaar. Heb je bijvoorbeeld veel brilkosten gemaakt? Dan is een aanvullende verzekering voor brillen misschien een goede keuze. Heb je daarentegen regelmatig fysiotherapie nodig? Dan is een aanvullende verzekering voor fysiotherapie een goede optie. Je hebt ook basisverzekering fysiotherapie maar dit is voor veel mensen niet relevant of afdoende. Gelukkig heb je daarom de mogelijkheid om jezelf hiervoor aanvullend te verzekeren.

Verplichte basisverzekering afsluiten 14

Overige aanvullende verzekeringen

Je kunt jezelf dus aanvullend verzekeren voor fysiotherapie. Dit is plezierig als je heel veel fysiobehandelingen per jaar nodig hebt. Er zijn ook binnen de aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie diverse mogelijkheden. Kijk daarom goed welke optie voor jou het meest passend is. Naast de aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie en brillen kun je ook een aanvullende tandverzekering afsluiten. Tandartskosten zitten inbegrepen in de basisverzekering. Maar de gedekte kosten zijn voor de meeste mensen niet voldoende. Wanneer je regelmatig de tandarts bezoekt kan een aanvullende tandartsdekking dan ook interessant zijn. Voor welke aanvullende verzekeringen kies jij?

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.