Dit is Lovot de robot 12
Sebastien Decoret © / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is Lovot de robot

Altijd al een robot willen hebben die op elk moment ontzettend dol op je is? Wie weet heb jij er binnenkort wel een in huis, als je bereid bent om ervoor naar Japan te vliegen en daar 3000 dollar op tafel te leggen. Lovot is een robot welke is bedacht door de Japanse startup GrooveX en deze schattige robot heeft als doel om eenzaamheid tegen te gaan.

Net een huisdier

Lovot doet je vast denken aan een Furbie maar het heeft eigenlijk ook iets weg van een teddy beer, alleen dan met grote blauwe pupillen. Het ziet er bijna uit als een echt huisdier, daarover gesproken: Lovot kan zelfs dierengeluiden na doen.

Deze schattige robot kan dansen wanneer die vrolijk is en huilen wanneer die verdrietig is. Wanneer je Lovot oppikt en hem in slaap wiegt valt de robot ook echt in slaap. Om het plaatje compleet te maken kan je er zelfs kleertjes kopen.

Bekijk ook:
De toekomst van schoonmaken: Top 5 robotstofzuigers getest!

https://www.youtube.com/watch?v=LyKU9st0smE

 

Eenzaamheid tegen gaan

Lovot is oorspronkelijk een initiatief om eenzaamheid tegen te gaan in Japan. Er zijn zoveel mensen eenzaam in Japan dat je er zelfs familieleden kunt huren. Maar Japan is niet het enige land dat hiermee worstelt, ook in Nederland voelt ruim 40% van de volwassen bevolking zich eenzaam. Lovot wilt hier aan bijdragen door een nieuwsgierige en schattige houding te tonen naar mensen, om zo mensen blij te maken. Daarnaast heeft elke Lovot zijn eigen persoonlijkheid, dit met dank aan een AI tooltje in de software van de Lovots.

Nu beschikbaar in pre-order

Momenteel is Lovot beschikbaar in pre-order en wordt de robot alleen nog maar verkocht in Japan. De ambitie van GrooveX is om hem ook te lanceren in Amerika. De prijs? Je koopt een Lovot voor 3000 dollar per stuk en 6000 dollar voor een set van twee. Een flink bedrag voor een knuffelrobot terwijl je ook voor een veel goedkoper bedrag een huisdier kan kopen die net zoveel van je houdt.

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.