Zo wordt Oranje kampioen van Europa 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo wordt Oranje kampioen van Europa

Hoe wordt Nederland kampioen op het EK voetbal? In dit artikel lichten we de route naar het kampioenschap voor je uit! Gaan we het halen?

De groepsfase van het EK voetbal is voorbij. Nederland is de winnaar van Groep C en de tegenstander is inmiddels ook bekend. Even moesten we vrezen voor een relatief sterke tegenstander uit de “poule des doods”, maar uiteindelijk is Tsjechië de volgende tegenstander geworden in de achtste finale. Als Oranje de Tsjechen weet te verslaan, staan ze in de kwartfinale. Het Nederlands elftal moet dan nog drie keer winnen en dan is de buit binnen. Maar, hoe ziet de route naar de titel er uit?

Bekijk ook:
Top 10 best betaalde voetballers

Speelschema achtste finales

Met het aflopen van de groepsfase zijn alle achtste finalisten bekend. Dit zijn de wedstrijden die de komende tijd op de planning staan:

Zaterdag 26 juni 18:00 – Achtste finale 1: Wales – Denemarken
Zaterdag 26 juni 21:00 – Achtste finale 2: Italië – Oostenrijk

Zondag 27 juni 18:00 – Achtste finale 3: Nederland – Tsjechië
Zondag 27 juni 21:00 – Achtste finale 4: België – Portugal

Maandag 28 juni 18:00 – Achtste finale 5: Kroatië – Spanje
Maandag 28 juni 21:00 – Achtste finale 6: Frankrijk – Zwitserland

Dinsdag 29 juni 18:00 – Achtste finale 7: Engeland – Duitsland
Dinsdag 29 juni 21:00 – Achtste finale 8: Zweden – Oekraïne

Route naar het Europees Kampioenschap

Op zondag 27 juni gaat het EK voetbal verder voor Nederland. De Tsjechen vormen dan de volgende horde die Oranje moet nemen. Bij winst van het Nederlands elftal stromen we door naar de kwartfinale, die op zaterdag 3 juli wordt gespeeld in Bakoe. De tegenstander is op dat moment ook al bekend, want dat is namelijk de winnaar van de wedstrijd Wales – Denemarken, die een dag eerder wordt gespeeld.

Oranje moet dus zowel Tsjechië als Wales of Denemarken verslaan om de halve finale van het EK voetbal te bereiken. Dat is sowieso een flinke opgave, maar zeker niet onmogelijk. Mocht het zover komen, dan wacht Oranje in de halve finale waarschijnlijk wel een tegenstander van formaat. In de halve finale speelt Oranje dan tegen Engeland, Duitsland, Zweden of Oekraïne. Oekraïne is overigens een bekend gezicht, want Nederland speelde eerder al in de groepsfase tegen dit land. Deze wedstrijd eindigde toen in 3-2 in het voordeel van Oranje.

Een finaleplek voor Oranje is nog ver weg, maar we mogen er natuurlijk altijd van dromen! In de finale kan Nederland maar liefst acht landen treffen, en daar zitten bepaald geen makkelijke tegenstanders tussen. Mogelijke finalisten zijn: Italië, Oostenrijk, België, Portugal, Frankrijk, Zwitserland, Kroatië en Spanje. We mogen best blij zijn dat we deze landen in ieder geval niet zullen treffen voor de finale. Laten we hopen op een finale tussen Nederland en België, dat zou toch best leuk zijn!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.