Wiegman overtuigd van overwinning Oranje op Slovenië 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wiegman overtuigd van overwinning Oranje op Slovenië

Nederland staat vrijdagavond tegenover Slovenië om de drie punten binnen te halen in de EK-kwalificatieronde. Een potentiële tegenvaller is een aantal basisspelers die geblesseerd zijn. Maar volgens Wiegman is dat geen probleem en moet Nederland moeiteloos Slovenië opzij kunnen zetten. De eindverantwoordelijke voor de Dames Oranje selectie geeft aan dat de huidige vorm van Oranje het toelaat om de geblesseerd spelers goed op te vangen. Volgens Wiegman komt dit doordat Oranje een veel bredere selectie heeft ontwikkeld de afgelopen periode. De afwezige speelsters zijn onder andere Lieke Martens, Stefanie van der Gragt, Shanice van de Sanden, Kika van Es en Jackie Groenen

Bekijk ook:
Top 10 duurste voetbaltransfers ooit

Verwachting tegen Slovenië 

Wiegmann verwacht dat Slovenië een veel sterkere tegenstander zal zijn dan de twee vorige opponenten Estland en Turkije. Een lichtpunt is dat Vivianne Miedema zich aansluit bij de selectie vrijdagavond. Zij geeft aan dat Slovenië vanuit een sterk defensieve strategie zal opereren. Het is voor Nederland dan zaak om rustig maar vooral geduldig te voetballen om hun defensie te doorbreken. Miedema geeft verder aan dat de omstandigheden anders zullen zijn wanneer Nederland het dinsdagavond tegen Rusland in Eindhoven. Daar zullen er zo’n 25000 toeschouwers de Nederlandse vrouwen komen aanvuren. Alhoewel zij aangeeft dat het dinsdagavond anders zal zijn, benadrukt zij dat het in principe niet moet uitmaken waar je speelt om een optimale resultaat neer te zetten. 

Statistieken Oranje

Oranje die ingedeeld is in groep A tezamen met Rusland, Turkije en Kosovo begint aan een indrukwekkende Ek-kwalificatieronde. Tot nu toe hebben de oranje leeuwinnen nog geen wedstrijd verloren voor wat betreft de EK-kwalificatie ronde. De semi-kampioen van het afgelopen WK vrouwen voetbal toernooi zal na winst op Slovenië te komen staan op negen punten. Een andere ploeg die ook bezig is aan een indrukwekkende kwalificatie campagne is de ploeg van Rusland. Rusland heeft evenals Nederland nog geen wedstrijden verloren. Rusland zal het zaterdag opnemen tegen Kosovo. Indien we van de statistieken uit moeten gaan heeft Rusland de beste kaartjes in handen om de wedstrijd naar zich toe te rekken. Bij winst van Rusland op Kosovo komt Rusland ook op 9 punten. Dit betekent dat de wedstrijd van dinsdag tussen Nederland en Rusland bepalende zal zijn wie op de eerste plaats komt te staan.

Bekijk ook:
EK voetbal 1988 Quiz

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.