De Anthenea is ‘s werelds eerste eco-luxe drijvende hotelkamer 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De Anthenea is ‘s werelds eerste eco-luxe drijvende hotelkamer

De Anthenea is een typisch Frans ontwerp en het gehele arsenaal van het drijvende zeehuisje geeft een gevoel van  luxe, kalmte en plezier. Gemaakt door de architect Jean-Michel Ducancelle. De inspiratie voor de Anthenea komt door de Bond film: The Spy Who Loved Me. Aan het einde van de film zie je Bond en de Bond Girl samen in zo’n huis.

Ducancelle zei zelf dat hij aangetrokken was tot het verhaal over de man die alles opgeeft en zichzelf keert in een huis op de zee, in contact met de flora en fauna van de oceaan. Dat was het begin van de Anthenea. Het heeft jaren geduurd voordat het design helemaal af was. De technologie die we nu hebben was er toen nog niet. Maar het huis staat nu in de verkoop voor $480,000.

Helem één met de zee

Het zeeleven en de biotoop zorgen samen voor een unieke en spetterende ervaring

Bekijk ook:
Nederlandse huishoudens kiezen vaker voor een groene tuin

De ramen beneden in de Anthenea geeft een het schitterende beeld van het ecosysteem tussen de wateren en riffen door. Allerlei soorten vissen, zeesterren, roggen, koralen zijn allemaal met het blote oog te zien. In het knusse zeehuisje, zul je als het ware, synchroniseren met de zee. Je wordt één met de zee.

De Anthenea is ‘s werelds eerste eco-luxe drijvende hotelkamer 15

Vriendelijk voor milieu en zee

Anthenea is een grote vriend voor het milieu. Het huis heeft geen infrastructuur onder water nodig en er zal geen afval in de zee terechtkomen.Het ecosysteem blijft hierdoor intact. De zeedieren zullen hierdoor geen last ondervinden van de Anthenea. Zij kunnen in hun habitat blijven leven zonder probleem. We kunnen heerlijk rustig zitten met een goed hart, wetend dat de dieren rustig kunnen blijven door zwemmen. En wij hebben een geweldig zicht in de tussentijd. Ook is de Anthenea voorzien van zonnepanelen. Het gehele zeehuisje is dus beladen met duurzame energie!

Comfort

Het design van de Anthenea is van futuristische en moderne aard. De architectuur zorgt ervoor dat het bijna letterlijk een buitenaardse pod is die uit een James Bond film komt. Cirkelvormige objecten staan centraal in de Anthenea. Bijna al het meubilair is cirkelvormig of heeft een kromme vorm, waardoor alles zeer goed bij elkaar past.

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

De Anthenea is ‘s werelds eerste eco-luxe drijvende hotelkamer 16

Er zijn 5 ruimtes in het zeehuisje. Een woonkamer met meubilair en een prachtig zicht op de zee en het strand. Beneden is een slaapkamer met een heerlijk comfortabel rond bed en een kledingkast. Op de midden verdieping is er een badkamer met een ronde badkuip. Je kan er voor kiezen om vers water te nemen, of zeewater. Ook is er een keuken met panoramisch zicht. Op de bovenverdieping is er een ruimte om te relaxen. Een solarium met een bar. Hier heb je een zicht van 360 graden. Het huisje is groot genoeg voor 12 personen.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.