Oranje leeuwinnen bindt ook Slovenië aan zegekar 14
nd3000© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Oranje leeuwinnen bindt ook Slovenië aan zegekar

De slag om de drie dure punten in de EK kwalificatieronde is door Oranje gewonnen. Wel mag gesteld worden dat de leeuwinnen in technisch opzicht een matige vertoning hebben laten zien. Maar zoals in het voetbal de gouden regel luidt dat alleen doelpunten tellen en dat hebben zij goed voor elkaar kunnen krijgen….Slovenië is met eindstand van 2-4 opzij gezet. De drie punten zijn binnen en dat is het allerbelangrijkste wat telt. Al vanaf het begin was het duidelijk dat Oranje een heel makkelijke reis zou hebben richting de eindkwalificatie voor het EK toernooi met landen waarbij niet echt gedegen tegenstand geboden kon worden. Daarin zou echter een verandering in komen.

Bekijk ook:
Lionel Messi Quiz

Belangrijke uitvallers voor de wedstrijd

Oranje zou kampen met uitvallers betreffende sleutelspelers die enorm belangrijk zijn voor de oranje selectie. Maar volgens de hoofdcoach zou dat geen danige invloed hebben op de selectie, althans dat is van waaruit er uitgegaan werd. Aan de hand van de geleverde resultaten tegen Slovenië klopt dat wel. Maar wie naar de wedstrijd gekeken heeft komt wel op andere conclusies. Na de monsterzege op Estland van 7-0 en de 3-0 zege op Turkije was het de verwachting dat het heel gemakkelijk aan toe zou gaan tegen Slovenië. Gekeken naar het resultaat is dat wel uitgekomen maar  in voetbal opzicht is dat niet het geval geweest.

Wel goed gekomen

Vanaf het begin begon Oranje niet zo indrukwekkend aan het spel. Slovenië heeft daarentegen verzuimd om daarvan profijt uit te trekken daar zij ook niet goed georganiseerd lieten zien. Maar aan de zijde van Oranje rommelde het van ongekende verkeerde passes. Op een gegeven moment had het veel van dat Oranje puntenverlies zou lijden. Maar dat is gelukkig niet het geval geweest. Niemand anders dan Sherida Spitse redde het elftal. Middels twee vrije trappen bracht zij Oranje op 2-4 voorsprong.  Oranje behoudt met dit resultaat de koppositie in de poule. De eerstvolgende wedstrijd voor de Leeuwinnen staat gepland voor volgend maand november. Dan wordt het een uitwedstrijd voor de Slovenen. Laten wij hopen dat het ook zo goed komt als de uitwedstrijd maar dan met meer overtuigingskracht!

Bekijk ook:
Top 10 best betaalde sporters

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.