PayPal eindigt samenwerking omtrent cryptomunt Facebook 13
Saved Read later
Deel dit bericht

PayPal eindigt samenwerking omtrent cryptomunt Facebook

PayPal doet niet meer met het project van Facebook  omtrent Libra, de cryptomunt die Facebook binnenkort wil lanceren. Aan het project doen veel online gerenommeerde organisaties mee maar PayPal is de eerste die zich terug trekt uit de samenwerking.

Ander bedrijven

Bedrijven zoals Mastercard en Visacard hadden eerder al de opties bekeken om uit de samenwerking te stappen met Facebook, maar tot zover is het nog niet gekomen. De directe reden waarom de twee bedrijven uit de samenwerking een stap terug zouden willen doen is dat zij liever geen extra wettelijke toezicht op hun reilen en zeilen willen hebben. Los van Mastercard en Visacard zijn er andere gigantische bedrijven die nog steeds het project ondersteunen waaronder Spotify, Uber en Lift.

Kritiek op Libra wereldwijd

Het project van Facebook om de cryptomunt te lanceren heeft de nodige kritiek ontvangen van  experts die zich bezig houden met financieel toezicht wereldwijd. In de Verenigde Staten van Amerika zou bijvoorbeeld de democraten de Amerikaanse regering hebben gevraagd om de voortgang van Libra stop te zetten tot op het moment dat er een grondige onderzoek gedaan is vanuit de politiek en de toezichthouders. De redenen die de democraten opwerpen is dat er te veel onduidelijkheden zijn rondom Libra. Aspecten zoals privacy, handel, nationale veiligheid en monetair beleid behoren tot de zorgpunten van de democraten die .

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

EU bezorgd

Ook de russen zijn niet overtuigd van een goed doordacht plan voor wat betreft de cryptomunt Libra. De Russische regering heeft aangegeven dat het cryptomunt geen legale status zal krijgen in dat land. Naast Rusland zijn er ook ander EU lidstaten die hun bezorgdheid hebben aangegeven met betrekking tot de Libra. Ook vanuit de Britse kant zou er bezorgdheid over de cryptomunt geuit zijn. De Britten willen namelijk meer tijd hebben om alle details te laten onderzoeken alvorens het geheel van kracht wordt. De  Britse Financial Conduct Authority geeft aan dat de huidige vorm van de Libra voor een situatie zorgt dat niet wenselijk is voor de samenleving. De Fransen en de Duitsers gaan stappen verder en willen de libramunt blokkeren voor de Europese markt. Zij stellen onder meer dat het gebrek aan regelgeving en potientieel gevaar met betrekking tot financiële criminaliteit genoeg is om niet achter het project te staan.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Tegenstrijdigheid

Volgens Facebook is Libra juist een cryptomunt om brede en betrouwbare waarde te hebben om uiteindelijk wereldwijd breed geaccepteerd te worden. De Libra vertoont in vergelijking met de Bitcoin markante verschillen die in principe niet zoveel uitmaken. De verschillen concentreren zich vooral op het gebied van de structuur met betrekking tot de juridische kant. Door deze discussie komt de stelling naar voren als Libra wel of niet een cryptomunt is.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.