Marco van Basten
Saved Read later
Deel dit bericht

Marco van Basten snapt niks van KNVB

Voetballegende Marco van Basten heeft zich uitgelaten over de KNVB. De voetbalbond heeft besloten om de Europese tickets op basis van de huidige stand te verdelen, maar niemand te laten degraderen of promoveren in de Eredivisie en Eerste Divisie. Hierdoor is het chaos in de Nederlandse voetbalmedia. Zo is FC Utrecht een grote kans om een Europees voetbal te spelen ontnomen. Iedereen heeft wel een mening over de uitspraken van de KNVB, zo nu ook Marco van Basten.

Bekijk ook:
Quiz: Welke voetballer zie je hier?

Interview met van Basten

Op maandag ochtend verscheen er een interview met Van Basten in het Algemeen Dagblad. Hierin geeft de oud-voetballer aan het niet eens te zijn met de beslissing van de KNVB. Als het aan Marco lag was de competitie gewoon geschrapt. ‘Als je de stand had geschrapt, was alles in elk geval duidelijk geweest'. Nu de tussenstand is gebruikt voor het verdelen van de Europese plekken zijn er problemen ontstaan vind hij.

Van Basten begrijpt de frustratie

Clubs voelen zich benadeeld, maar dit had ook gebeurt bij het schrappen van de stand. Van Basten erkent dit. Dan was PSV namelijk de Champions League in gegaan inplaats van AZ op basis van de eindstand van vorig seizoen. Toch vind hij dat die optie voor meer duidelijkheid en minder problemen had gezorgd. Nu heeft FC Utrecht het gevoel dat ze zwaar benadeeld zijn door de KNVB. Met een wedstrijd minder en een beter doelsaldo dan Willem 2 hadden ze een grote kans om zich te plaatsen voor Europees voetbal.

Bekijk ook:
Top 10 Nederlandse voetballers met de meeste interlands

Kritiek op de UEFA

Van Basten vindt dat de UEFA zich niet moet bemoeien met de Eredivisie. Door de Europese voetbalbond is het nu zo een puinhoop. ‘Met normaal gezond verstand is dit toch niet uit te leggen?' aldus Van Basten in het AD. Hij geeft aan dat er maar twee opties waren: wel een winnaar kiezen of niet. De bemoeienis van de UEFA en de laffe houding van de KNVB heeft geresulteerd in een rare tussen oplossing. San Marco begrijpt volledig dat juristen hiermee aan de slag gaan. De KNVB had zich niet moeten laten piepelen door de UEFA.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.