in

Marco van Basten snapt niks van KNVB

Het is chaos in de Nederlandse voetbalmedia

Marco van Basten

Voetballegende Marco van Basten heeft zich uitgelaten over de KNVB. De voetbalbond heeft besloten om de Europese tickets op basis van de huidige stand te verdelen, maar niemand te laten degraderen of promoveren in de Eredivisie en Eerste Divisie. Hierdoor is het chaos in de Nederlandse voetbalmedia. Zo is FC Utrecht een grote kans om een Europees voetbal te spelen ontnomen. Iedereen heeft wel een mening over de uitspraken van de KNVB, zo nu ook Marco van Basten.

Interview met van Basten

Op maandag ochtend verscheen er een interview met Van Basten in het Algemeen Dagblad. Hierin geeft de oud-voetballer aan het niet eens te zijn met de beslissing van de KNVB. Als het aan Marco lag was de competitie gewoon geschrapt. ‘Als je de stand had geschrapt, was alles in elk geval duidelijk geweest’. Nu de tussenstand is gebruikt voor het verdelen van de Europese plekken zijn er problemen ontstaan vind hij.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Ajax?

Van Basten begrijpt de frustratie

Clubs voelen zich benadeeld, maar dit had ook gebeurt bij het schrappen van de stand. Van Basten erkent dit. Dan was PSV namelijk de Champions League in gegaan inplaats van AZ op basis van de eindstand van vorig seizoen. Toch vind hij dat die optie voor meer duidelijkheid en minder problemen had gezorgd. Nu heeft FC Utrecht het gevoel dat ze zwaar benadeeld zijn door de KNVB. Met een wedstrijd minder en een beter doelsaldo dan Willem 2 hadden ze een grote kans om zich te plaatsen voor Europees voetbal.

Kritiek op de UEFA

Van Basten vindt dat de UEFA zich niet moet bemoeien met de Eredivisie. Door de Europese voetbalbond is het nu zo een puinhoop. ‘Met normaal gezond verstand is dit toch niet uit te leggen?’ aldus Van Basten in het AD. Hij geeft aan dat er maar twee opties waren: wel een winnaar kiezen of niet. De bemoeienis van de UEFA en de laffe houding van de KNVB heeft geresulteerd in een rare tussen oplossing. San Marco begrijpt volledig dat juristen hiermee aan de slag gaan. De KNVB had zich niet moeten laten piepelen door de UEFA.

Bekijk ook:
Dit is de EK-selectie van Jong Oranje

Bekijk ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Henk Krol lanceert nieuwe partij

Coen Swijnenberg weer te horen op de radio