Henk Krol lanceert nieuwe partij 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Henk Krol lanceert nieuwe partij

De kogel is door de kerk. Henk Krol (70) heeft zondag in een verklaring aan de actieve leden van zijn partij, seniorenpartij 50Plus, zijn besluit bekend gemaakt dat hij zijn fractievoorzitterschap opgeeft en samen met onafhankelijk Kamerlid Femke Merel van Kooten een nieuwe politieke partij gaat starten: de Partij voor de Toekomst. Krol neemt zijn Kamerzetel mee.

Ego’s en baantjesjagers

Krol stelt in zijn verklaring dat het voor iedereen duidelijk is dat het in de afgelopen 11 jaar niet is gelukt om van 50Plus een serieuze partij te maken. “De leden komen bij 50Plus helaas niet op de eerste plaats. Het draait vaak om ego’s en er zitten te veel baantjesjagers binnen de club.” Dit is niet waar Krol nog langer bij wil horen, waarbij hij zijn partijleden aangeeft “En als ik jullie was, zou ik dat ook niet langer willen”. 50Plus heeft volgens Krol een verkeerde partijstructuur en heerst er een cultuur van ‘onderling gekonkelfoes’ om eigen standpunten door te drukken.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Politieke ambitie blijft

De al weken durende ruzie tussen partijvoorzitter Dales enerzijds, en senatoren, Kamerleden en provinciale voorzitters anderzijds, heeft Krol aan het denken gezet over zijn toekomst bij 50Plus. Dales besloot vorig weekend samen met het hele bestuur op te stappen. Krol zou aanvankelijk doorgaan als fractieleider, maar toen dit voortijdig uitlekte bleek dit een reden om alsnog op te stappen.

Met de nieuwe partij geeft Krol invulling aan zijn ambitie om door te gaan in de landelijke politiek. Tijdens de laatste verkiezingen kreeg de populaire Krol meer dan 233.000 voorkeursstemmen. Dit wordt als een goede basis voor de nieuwe partij gezien en een rechtvaardiging om de huidige Kamerzetel te behouden.

Partij voor de Toekomst

Met Femke Merel van Kooten-Arissen, voormalig Kamerlid van de Dierenpartij, start Krol nu de Partij voor de Toekomst. Dat betekent de tweede splitsing van 50Plus. De uitnodiging aan zijn voormalige partijleden is helder: “Wie wil, kan zich erbij aansluiten”. De nieuwe partij van Krol heeft met de samenwerking met Van Kooten-Arissen ook een wijziging ondergaan in de primaire focus. Dit zijn niet langer de senioren, maar eerder de natuur. Dit blijkt uit de partijwebsite die het duo heeft gemaakt.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Er wordt gemikt op ’een samenleving waarin de hele groep telt en gehoord wordt en niet de mondigste voorhoede de koerst bepaalt en de dienst uitmaakt. Jong en oud zijn hierin gelijk. In die samenleving ligt minder accent op menselijke verlangens en behoefte en meer op die van dier en natuur’.

Bekijk ook:

Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.