Dit is de nieuwe Formule 1 auto voor 2022 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is de nieuwe Formule 1 auto voor 2022

De Formule 1 heeft op donderdag de nieuwe auto van 2022 gepresenteerd. In de bovenstaande video is een concept te zien van de mogelijke auto van volgend jaar. Uiteraard gaat deze auto's er straks in het echt nog wat anders uitzien, want zo zullen alle teams bijvoorbeeld zeker hun eigen kleuren en sponsors op de auto verwerken. Wat vind jij van de nieuwe auto?

Op de onderstaande foto's is de auto nog iets beter te zien:

Bekijk ook:
Top 10 best betaalde Formule 1 coureurs

De auto van volgend jaar ziet er toch redelijk anders uit dan dat we nu gewend zijn. Zo valt meteen op dat de voorvleugel en achtervleugel zijn aangepast. Dit is gedaan om ervoor te zorgen dat auto's tijdens de race minder last ervaren van de vuile en warme lucht van de auto's die voor hun rijden. Dit zorg ervoor dat de achtervolgers beter achter een andere auto kunnen rijden en dat moet een race spannender maken. De nieuwe auto heeft ook een nieuwe vloer, waarmee de downforce beter behouden blijft. De nieuwe auto heeft ook grotere wielen. Zo wordt er nu nog gereden op wielen van 13 inch breed, maar straks zullen de wielen 18 inch breed zijn. Dat is nogal een verschil!

De Formule 1 heeft op twitter een video gedeeld waarbij de verschillen tussen de auto's uit 2021 en 2022 goed te zien zijn:

In de onderstaande video worden de veranderingen verder besproken:

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van F1-fenomeen Max Verstappen?

Formule 1 seizoen 2021

We moeten nog even wachten voordat we de nieuwe auto's van 2022 in actie gaan zien, want nu is het huidige seizoen nog volop aan de gang. Momenteel is Max Verstappen de aanvoerder van het klassement met 182 punten. Lewis Hamilton volgt met 150 punten. Er staan nog veertien races op de planning, waarvan de volgende dit weekend wordt gehouden op Silverstone.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.