Beste Formule 1 livestreams
Formule 1 kijken via een livestream
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de beste gratis livestreams om Formule 1 te kijken

Het duurt nog even voordat het nieuwe seizoen van start gaat, maar veel fans zijn er alweer mee bezig: hoe kan ik het beste Formule 1 gratis kijken? Een nieuw seizoen van Formule 1 betekent namelijk weer een hele hoop spanning. Niet gek dus dat je graag live alle races wilt bekijken om zo geen moment van deze spanning te missen. Alleen: niet elke Formule 1 fan heeft ook Ziggo of ViaPlay om de uitzendingen live te kunnen bekijken. Hoe je zonder deze platformen toch (gratis) naar alle Formule 1 races kunt kijken? Wij laten het je in dit artikel zien!

Zo kun je Formule 1 gratis kijken

Niet alleen de regels rondom de wedstrijden in de Formule 1 veranderen elk jaar, ook de manieren om de races te kijken lijkt elke keer weer te veranderen. Jarenlang was Ziggo dé place to be als het ging om Formule 1. Sinds 2022 is ViaPlay als nieuwe speler in het veld gekomen en kun je hier het makkelijkst de races volgen. Je hebt hier wel een betaald account voor nodig. Gelukkig kun je wel een account delen met anderen en krijg je als klant van KPN of Ziggo korting om ViaPlay te kunnen bekijken. Wil je Formule 1 livestreams gratis kijken? Dan zijn dit alle alternatieven op een rij.

Kijk gratis de Grand Prix van Zandvoort bij NOS

Met Max Verstappen als ontzettend populaire Nederlandse coureur terug in het wereldwijde Formule 1 gezelschap, leek het niet meer dan logisch om ook het bekendste Nederlandse Grand Prix circuit opnieuw open te stellen. Het had wat voeten in de aarde, maar elk jaar doen de Formule 1 racers het circuit in Zandvoort weer aan. Deze Grand Prix met een Nederlands tintje wordt telkens uitgezonden bij de NOS. Zo kan elke Nederlander die dat wil dus gratis deze race volgen.

Bekijk ook:
De laatste, meest opvallende trends op het gebied van wakeboarden en (kite)surfen

Formule 1 gratis kijken in het buitenland

In het buitenland zijn andere aanbieders beschikbaar voor het kijken naar Formule 1. Daarmee ben je dus niet gebonden aan ViaPlay of de NOS om toch alle wedstrijden te kunnen kijken. Zo kun je Formule 1 gratis kijken via zenders in Groot-Brittannië (Channel 4), Oostenrijk (Servus TV), Brazilië (GloboPlay) of Luxemburg (RTL Lu). De zenders zijn gratis te bekijken, maar let wel op dat je hiervoor een VPN-verbinding nodig hebt. Met een VPN-verbinding kun je onder andere je webverkeer en je locatie verbergen voor anderen. Dankzij deze verbinding kun je dus instellen dat je je in een van deze landen ‘bevindt’ en daardoor via deze kanalen kunt kijken zonder hiervoor te kunnen betalen. Bedenk wel dat een goede VPN mogelijk wat geld kost.

Andere kanalen voor Formule 1 gratis kijken

Naast deze volledig legale manieren om Formule 1 gratis te kunnen kijken, bevinden een aantal platformen en services zich in een grijs gebied. Deze platformen zelf zijn volledig legaal, maar bieden vaak een illegaal verkregen opname van de echte livestreams aan. Zo zijn er platformen die bijvoorbeeld de uitzendingen van ViaPlay opnemen en direct zelf opnieuw uitzenden. Vaak is de beeldkwaliteit hiervan wat lager – denk aan 480p of 720p, maar vaak is dit alsnog prima te bekijken. Ook kan het zijn dat de originele aanbieder van de content, bijvoorbeeld ViaPlay, de stream gedurende het seizoen offline laat halen. Je bent hiermee dus niet zeker of je het volledige seizoen af kunt kijken. Gelukkig zijn er hiervoor meerdere alternatieven, die we hieronder in onze top 3 met beste platformen terug kunt vinden.

Optie 1: Stream2Watch

Dit platform wordt door veel Formule 1 liefhebbers aangeprezen vanwege de hoge kwaliteit. Daarmee is de beeldkwaliteit bijna net zo goed als het origineel, wat natuurlijk wel zo prettig is tijdens het kijken van de wedstrijd. Naast Formule 1 vind je nog tientallen andere sporten op de website, die je allemaal volledig gratis kunt bekijken.

Bekijk ook:
De nieuwste trends in thuisfitnessapparatuur

Optie 2: He’s Goal

De naam verraadt dat deze website eigenlijk voornamelijk draait om voetbal, maar er is meer te vinden dan alleen deze sport. Ook Formule 1 gratis kijken is prima mogelijk op deze website. Hier is een speciaal menu voor aangemaakt met als kopje ‘Formule 1’, zodat je deze altijd gemakkelijk terug kunt vinden. Door op de bijbehorende link te klikken, wordt je automatisch doorgeleid naar een stream van goede kwaliteit.

Optie 3: CricHD

Deze website is in opzet vrij vergelijkbaar met He’s Goal, maar heeft wel twee verschillen. Het positieve verschil is dat de beeldkwaliteit vaak net wat hoger ligt dan de kwaliteit die je bij He’s Goal te zien krijgt. Daartegenover staat helaas wel dat de website er heel wat vaker uitligt, waardoor je geen garantie hebt dat je de volgende Grand Prix in het Formule 1 ook echt live mee kunt volgen. Ook hier vind je naast Formule 1 heel wat andere sporten, wat handig kan zijn als je deze ook graag wilt volgen.

Naast onze top 3 zijn er nog veel meer vergelijkbare websites waar je ook gratis naar Formule 1 kunt bekijken. Een greep uit de mogelijkheden is bijvoorbeeld TotalSportek, Vipbox, StreaGaroo, Mobdro, Virpow of Motorsports Stream. Website Formula 1 Live houdt ook een overzicht bij met alle mogelijke streams van Formule 1, zowel gratis als betaald. Mocht de stream die wij in ons overzicht hebben genoemd (tijdelijk) niet meer werken, kun je met deze alternatieven alsnog prima uit de voeten. Veel plezier met het kijken naar alle Grand Prix races tijdens het komende Formule 1 seizoen!

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.