Wateroverlast in het Limburgse Valkenburg  14
Wateroverlast in het Limburgse Valkenburg 
Saved Read later
Deel dit bericht

Wateroverlast in het Limburgse Valkenburg 

Door de zware regenval wordt het wateroverlast in Valkenburg alleen maar erger. De brandweer wordt door militairen geholpen om bewoners, van onder meer een zorgcentrum, te evacueren. Vrachtwagens kunnen de stad niet bereiken door het hoge water. Er wordt gevreesd voor een tekort aan voedsel.

Valkenburg is onbereikbaar. De gemeente waarschuwt mensen om niet door de overstroomde straten te lopen en vooral binnen te blijven. Zij kunnen zich bezeren, omdat in het modderige water niet te zien is dat mogelijk putdeksels zijn weggespoeld. Ook ronddrijvende objecten kun je niet goed zien. Het is daarom belangrijk om binnen te blijven.

Militairen helpen bij de evacuatie

Er wordt gebruik gemaakt van zware viertonners. De militairen die bij de evacuaties helpen, kunnen door gebruik te maken van deze voertuigen, veel mensen tegelijk vervoeren. Op deze manier worden de hulpdiensten ondersteund. Door gevolg van het hoge water zijn vierhonderd huishoudens zonder stroom komen te zitten en moeten nu elders onderdak zoeken.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Enexis, de netbeheerder, is niet in staat het probleem op korte termijn op te lossen. Een woordvoerder zegt de problemen pas op te kunnen lossen als het water helemaal verdwenen is, en dat dit dagen kan duren. Tot die tijd zullen de inwoners onderdak moeten zoeken bij familie, vrienden en kennissen.

De hotels in het stadje zitten op het moment vol met evacués. De voedselaanvoer kan geen doorgang vinden omdat vrachtwagens door het hoge water Valkenburg niet kunnen bereiken. Er wordt nog gezocht naar een oplossing voor dit probleem. Dit moet wel op korte termijn opgelost worden omdat er voedseltekorten kunnen ontstaan.

Er wordt nog meer regen verwacht

Ook in de rest van de provincie heeft men veel last van het water. Er rijden ook geen treinen tussen Maastricht en Luik. In Hoensbroek lijkt de situatie weer redelijk in orde. Er stond een groot waterbekken gevuld met 120.000 kuub water op doorbreken, maar dit is gelukkig niet gebeurd.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Er zal nog zeker 40 millimeter regen vallen in het gebied dus de inwoners van Limburg zullen nog even “door moeten bijten”. Later in de middag zullen de buiten verdwijnen. Ook in het oosten van Brabant krijgt men nog te maken met fikse neerslag, net zoals in de afgelopen nacht.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.