5 redenen waarom je vaker op de tennisbaan moet staan 14
Saved Read later
Deel dit bericht

5 redenen waarom je vaker op de tennisbaan moet staan

Tennis is een heerlijke sport voor mensen die van wat competitie houden. Maar wist je dat tennis ook nog veel andere voordelen heeft? Hier geven je 5 redenen waarom je vaker je racket uit de kast moet halen!

Sociale activiteit

Tennis doe je nooit in je eentje – je hebt altijd één of drie extra spelers nodig voor een goed potje. Tijdens het tennissen krijg je de mogelijkheid voor een praatje, waardoor het een goede sociale activiteit is. Dit is een groot voordeel van tennis! Het is een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen, en zowel je lichaam als je geest te verwennen.

Om deze reden is tennis ook een aanrader voor jonge kinderen. Het geeft ze een mogelijkheid om door fysieke beweging nieuwe vrienden te maken. Dit zal ze een positieve associatie met sport geven, iets waar ze hun hele leven van kunnen profiteren.

Stressvermindering

Het lijkt tegenwoordig deel van het leven om stress te voelen. Tennis is een geweldige manier om je stress even te vergeten. Bij het joggen of wielrennen krijg je nog steeds de kans om te piekeren – Wat moet ik vanavond koken? Heb ik die taak op werk wel goed afgehandeld? Ga zo maar door.

Bij tennis is je brein gedwongen om zich te focussen op rondvliegende tennisballen en het binnen de lijntjes blijven. Je gedachten kunnen dus niet afdwalen naar de alledaagse stressfactoren in je leven. Zie het als een kleine vakantie voor je brein!

Bekijk ook:
Top 10 beste tennissers ter wereld van dit moment

Gewichtsverlies

Bij een goed potje tennis kun je flink wat calorieën verbranden. Vooral bij een singles potje zul je constant in beweging zijn. Dit maakt het een geweldige cardio training. Er is uitgerekend dat bij een potje tussen amateurs van 2 uur je wel 600 tot 1320 calorieën kunt verbranden. Speel je een competitieve wedstrijd? Dan kun je wel 770 tot 1730 calorieën verbranden!

Als je wel eens een tenniswedstrijd hebt gekeken op televisie zal je begrijpen hoe dit kan. Spelers zijn constant in beweging om de bal in het spel te houden. Dit doet ook veel voor je uithoudingsvermogen en je flexibiliteit. Al met al is tennis dus gewoon ontzettend gezond.

De mode

Tennis is een ontzettend sjieke sport. Dit houdt in dat er een elegante en sportieve outfit bij gedragen kan worden. Zo is het niet alleen een goede training, maar ook nog eens een manier om je kledingkast uit te breiden! Tenniskleding is namelijk niet alleen ‘in’ op de baan, maar ook daarbuiten.

Een kleurrijke polo of een sportief broekrokje kunnen dus op verschillende manieren ingezet worden. Daarnaast zal het je extra motiveren om vaker te gaan tennissen. Dat geeft je weer een nieuwe mogelijkheid om je nieuwe Sjeng Sports shirt aan de buitenwereld te tonen.

Bekijk ook:
Top 10 tennissers met het meeste prijzengeld

Betere focus

Omdat je bij tennis constant alert moet zijn, kan het voordelig zijn voor je mentale alertheid en je tactische denken. Je brein is namelijk druk bezig om te voorspellen waar de bal zal landen. Het is dus naast een fysieke work-out ook een flinke training voor het brein.

Daarnaast helpt het spelen van tennis bij de aanmaak van serotonine. Dit is een stofje in je brein dat een goede slaap en eetlust bevordert. Ook kan het je helpen om je emoties je gedrag minder te laten domineren. Mooi meegenomen!

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.