google zoekfunctie tiktok
ymgerman/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Google test zoekfunctie TikTok en Instagram video’s

Google test op dit moment een zoekfunctie voor TikTok en Instagram video's binnen de Google app. Op die manier hoopt het platform meer gebruikers te kunnen behouden. De test wordt op dit moment uitgevoerd met een beperkt aantal gebruikers, en het staat nog niet vast dat de functie ook daadwerkelijk live zal gaan.

Google zoekfunctie TikTok en Instagram video's

De TikTok en Instagram video's zijn te zien in een sectie die ‘short video's' genoemd wordt. Wanneer je op een video van TikTok of Instagram klikt wordt je naar de webversie van de apps gebracht in plaats van de apps, zelfs als je de apps al op je mobiel hebt staan. Op die manier blijven de gebruikers toch nog binnen Google en hoeven zij niet naar een ander platform. Google is al jaren bezig met het indexeren van video content van bijvoorbeeld Twitter. Het is nog niet bekend of Google een officiële relatie heeft tot Facebook/Instagram of TikTok.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Tangi en YouTube

We kunnen al jaren video's op Google vinden van YouTube. Filmpjes van YouTube zijn nu ook te zien in de short video's afdeling. Tangi is tevens Googles eigen videoproject. YouTube is de laatste tijd ook aan het experimenteren met korte videoformats zoals TikTok en Instagram op dit moment al aanbieden. Google wilt vooralsnog geen commentaar geven over de nieuwe zoekfunctie.

Wanneer gaat de functie live?

Omdat Google nog niets wil loslaten over deze functie, kunnen we er nog niet al te veel over zeggen. We weten dat er een beperkt aantal gebruikers zijn die de functie op dit moment testen, en dat er mensen zijn die via een omweg deze functie al kunnen bekijken. De functie zit nog in een heel vroeg stadium waardoor nog niet met zekerheid gezegd kan worden of deze functie het überhaupt wel tot een release zal redden. Naarmate de test vordert zullen steeds meer mensen de functie kunnen gaan gebruiken. De tool zou een handig middel zijn om populaire video's van TikTok en Instagram direct te zoeken in plaats van door de app te moeten scrollen.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.