in

CoolCool LOLLOL

De aliens zijn al op aarde, geloof jij het?

Het fascineert ons mensen natuurlijk mateloos. Zijn er buitenaardse wezens, hoe zien ze eruit en kunnen we met ze communiceren?

Er wordt al tientallen jaren gesproken over de mogelijkheid dat aliens de aarde bezochten en de beschavingen in het oude Egypte en Midden-Amerika mogelijk maakten. Hoewel inmiddels wel duidelijk is dat mensenhanden de piramides en andere bouwwerken bouwden, blijft de vraag bestaan wat de reden was van zulke extravagantie. Werden de bouwmeester geïnspireerd of zelfs geïnstrueerd door buitenaardsen? Was er een bijkomend doel voor de piramides behalve als graf voor de farao’s? Enig bewijs daarvoor is nog niet gevonden.

Sinds astronomen hebben kunnen bewijzen dat er overal planeten lijken te zijn ontstaan, wordt de gedachte aan buitenaards leven ook steeds vanzelfsprekender.

De eerste Britse astronaute

Helen Patricia Sharman weet het zeker: er bestaan buitenaardse wezens en het is zeer waarschijnlijk dat ze op dit moment al op aarde zijn. Sharman is een vrouw naar wie geluisterd wordt. Ze is een gerenommeerd scheikundige en tevens de eerste Brit die de ruimte inging. Die ervaring en de vele ontdekkingen die astronomen deden sinds haar ruimtereis hebben bij haar overtuiging doen ontstaan dat er aliens bestaan en dat ze onder ons zijn op dit moment.

Bekijk ook:
Poll: Ga jij de Corona-app installeren?

Dat wij ze niet kunnen zien, vindt ze niet zo vreemd. Als mens hebben we ons vastgebeten in het idee dat leven moet zijn gebaseerd op koolstof en zuurstof. Zelfs in de oceanen is inmiddels duidelijk geworden dat er ook leven kan zijn zonder dus twee basiselementen. Zouden wij zulke buitenaardse wezens überhaupt als levend herkennen?

Topwetenschapper is overtuigd van buitenaards leven

Oxford professor Young-hae Chi zegt dat de wetenschap zich meer open moet stellen voor het onderzoek naar buitenaardsen die zich onder ons bevinden. Net als Sharman is hij er van overtuigd dat leven niet uitsluitend hoeft te lijken op wat wij daaronder verstaan. Hij denkt dat momenteel er meerdere aliens op aarde zijn en dat dit verband houdt met de grote problemen die onze planeet inmiddels kent. Hierbij noemt hij kernwapens en de wereldwijde opwarming.

 

Als de mens meer openstond voor onafhankelijk onderzoek op dit terrein zou dat ons toekomstbeeld kunnen verbeteren. Hij wilde in 2018 hierover in debat met wetenschappers over de hele wereld, maar het bestuur van de universiteit stak daar een stokje voor omdat men dit onderwerp te ver vond gaan.

Bekijk ook:
Poll: Ga jij de Corona-app installeren?

Klein maar bijzonder intelligent

Ook computerwetenschapper en NASA deskundige Sylvano Colombano denkt dat buitenaardse wezens onze planeet al hebben bezocht. Hij denkt ook dat ze wellicht hier nog aanwezig zijn. Daarbij denkt hij aan microscopische wezens die extreem intelligent zijn en ons zaken als interstellair reizen zouden kunnen leren. Als de wetenschap meer bereid zou zijn om onderzoek te doen met open vizier, zouden bijzondere contacten tot stand kunnen komen. Wel moeten ze dan een aantal denkbeelden over intelligent leven loslaten, die zijn gebaseerd op onze eigen beperkte ervaring met leven.

Voorlopig is de groep deskundigen die bereid is te geloven in aliens onder ons nog maar heel klein. Hoe denk jij er eigenlijk over?

Bekijk ook: 

  • Geloof jij dat er aliens op aarde zijn?

    • Ja, ik denk zelfs dat ik ze wel zou herkennen.
    • Misschien, er zijn immers meer dingen die we niet kunnen zien, maar waarin we wel geloven.
    • Nee, ik geloof niet dat er aliens op aarde zijn.
    • Nee, waarschijnlijk zijn er zelfs in het heelal geen aliens.

Is dit opmerkelijk, boeiend of trending?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.