De aliens zijn al op aarde, geloof jij het? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De aliens zijn al op aarde, geloof jij het?

Het fascineert ons mensen natuurlijk mateloos. Zijn er buitenaardse wezens, hoe zien ze eruit en kunnen we met ze communiceren?

Er wordt al tientallen jaren gesproken over de mogelijkheid dat aliens de aarde bezochten en de beschavingen in het oude Egypte en Midden-Amerika mogelijk maakten. Hoewel inmiddels wel duidelijk is dat mensenhanden de piramides en andere bouwwerken bouwden, blijft de vraag bestaan wat de reden was van zulke extravagantie. Werden de bouwmeester geïnspireerd of zelfs geïnstrueerd door buitenaardsen? Was er een bijkomend doel voor de piramides behalve als graf voor de farao’s? Enig bewijs daarvoor is nog niet gevonden.

Sinds astronomen hebben kunnen bewijzen dat er overal planeten lijken te zijn ontstaan, wordt de gedachte aan buitenaards leven ook steeds vanzelfsprekender.

De eerste Britse astronaute

Helen Patricia Sharman weet het zeker: er bestaan buitenaardse wezens en het is zeer waarschijnlijk dat ze op dit moment al op aarde zijn. Sharman is een vrouw naar wie geluisterd wordt. Ze is een gerenommeerd scheikundige en tevens de eerste Brit die de ruimte inging. Die ervaring en de vele ontdekkingen die astronomen deden sinds haar ruimtereis hebben bij haar overtuiging doen ontstaan dat er aliens bestaan en dat ze onder ons zijn op dit moment.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

Dat wij ze niet kunnen zien, vindt ze niet zo vreemd. Als mens hebben we ons vastgebeten in het idee dat leven moet zijn gebaseerd op koolstof en zuurstof. Zelfs in de oceanen is inmiddels duidelijk geworden dat er ook leven kan zijn zonder dus twee basiselementen. Zouden wij zulke buitenaardse wezens überhaupt als levend herkennen?

Topwetenschapper is overtuigd van buitenaards leven

Oxford professor Young-hae Chi zegt dat de wetenschap zich meer open moet stellen voor het onderzoek naar buitenaardsen die zich onder ons bevinden. Net als Sharman is hij er van overtuigd dat leven niet uitsluitend hoeft te lijken op wat wij daaronder verstaan. Hij denkt dat momenteel er meerdere aliens op aarde zijn en dat dit verband houdt met de grote problemen die onze planeet inmiddels kent. Hierbij noemt hij kernwapens en de wereldwijde opwarming.

Als de mens meer openstond voor onafhankelijk onderzoek op dit terrein zou dat ons toekomstbeeld kunnen verbeteren. Hij wilde in 2018 hierover in debat met wetenschappers over de hele wereld, maar het bestuur van de universiteit stak daar een stokje voor omdat men dit onderwerp te ver vond gaan.

Klein maar bijzonder intelligent

Ook computerwetenschapper en NASA deskundige Sylvano Colombano denkt dat buitenaardse wezens onze planeet al hebben bezocht. Hij denkt ook dat ze wellicht hier nog aanwezig zijn. Daarbij denkt hij aan microscopische wezens die extreem intelligent zijn en ons zaken als interstellair reizen zouden kunnen leren. Als de wetenschap meer bereid zou zijn om onderzoek te doen met open vizier, zouden bijzondere contacten tot stand kunnen komen. Wel moeten ze dan een aantal denkbeelden over intelligent leven loslaten, die zijn gebaseerd op onze eigen beperkte ervaring met leven.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Voorlopig is de groep deskundigen die bereid is te geloven in aliens onder ons nog maar heel klein. Hoe denk jij er eigenlijk over?

Bekijk ook: 

 • Geloof jij dat er aliens op aarde zijn?

  • Ja, ik denk zelfs dat ik ze wel zou herkennen.
  • Misschien, er zijn immers meer dingen die we niet kunnen zien, maar waarin we wel geloven.
  • Nee, ik geloof niet dat er aliens op aarde zijn.
  • Nee, waarschijnlijk zijn er zelfs in het heelal geen aliens.
Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

One Comment

 1. Simonne bogaerts Reply

  Zeer zeker is er leven in de meerdere universums het zou al te gek zijn dat wij menselijke wezens alleen zouden zijn in dat onmetelijke universum. Spijtig kunnen wij die andere werelden met onze aardse zicht niet waarnemen
  Alleen als buitenaardse reïncarneren in een lichaam dat aangepast is aan onze aarde en dat is al heel veel gebeurt. Vanuit werelden die verder gevorderd zijn dan wij hier op aarde, ons verder te helpen in onze evolutie !!!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.