Robbie Williams stopt na 4 nummers tijdens optreden Pinkpop 2023
Saved Read later
Deel dit bericht

Robbie Williams worstelt met energie tijdens Pinkpop: Long Covid of Ouderdom?

Wat een spectaculair optreden moest worden van Robbie Williams, is uitgelopen op een grote teleurstelling op Pinkpop. Hij is niet meer in staat om een volwaardig concert aan zijn fans te geven, al na drie liedjes stond hij afgelopen zaterdag energieloos met zijn handen op zijn knieën. Het vierde nummer was ingezet, maar de band moest stoppen omdat hij niet direct verder kon. Volgens eigen zeggen is long covid de boosdoener, al wordt daar anders over gedacht. Robbie Williams komt futloos en als een oude man over, helaas.

De liedjes die werden gezongen op Pinkpop, komen overeen met het concert eerder dit jaar in de Ziggo Dome. Zijn energielevel is zo minimaal, dat hij zelfs geen twee liedjes achter elkaar kan zingen. Achtergrondzangeressen en het publiek moeten inhaken om de refreinen te zingen, aangezien Robbie daar de energie niet voor heeft. De coupletten worden op deze manier zo veel mogelijk vermeden, zodat hij voldoende puf heeft om de rest te zingen.

Pauzes en praatjes

Normaal gesproken is Robbie Williams een geboren entertainer, op Pinkpop was daar soms iets van terug te zien. Hij weet op een handige en slimme manier zich door de tijd heen te wurmen, praatjes, grapjes en leuke opmerkingen om energie te sparen om te kunnen zingen. Eigenlijk is het best sneu om zo’n wereldartiest te zien worstelen om de tijd vol te maken, waar voorheen werd gerend en gedanst, wordt er nu tijdens de show gelopen en gezeten.

Is het concert dan waardeloos? Nee, integendeel, Robbie Williams heeft hiervoor te veel vakmanschap en routine in huis. Hij flirt met het publiek om op een slimme wijze een pauze in te lassen, maakt grapjes op een onovertroffen manier. Hij doet dit op een manier, als je niet oplet weet je niet eens dat hij deze tijd nodig heeft om energie op te bouwen om zijn show af te maken.

Bekijk ook:
Muziekquiz: Kan jij deze liedjes afmaken?

Gunfactor

Natuurlijk heeft Robbie Williams een gunfactor bij veel fans, voordat hij zijn laatste nummer inzet toont hij hoe broos hij is. Hij gaat in op eerdere tijden waarin hij kampte met depressieve gedachten, door stemmetjes in zijn hoofd wilde hij er soms niet meer zijn. Robbie vertelt dat hij er nog is dankzij zijn vrouw en zijn fans, deze uitspraak levert hem een enorme gunfactor op. Nadat het laatste nummer is ingezet, moet hij nog een keer aan de bak. De wil is er wel, de energie ontbreekt.

Bekijk ook:
De keiharde realiteit van depressie onder jongeren

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.