Rechtzaak R. Kelly uitgesteld 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Rechtzaak R. Kelly uitgesteld

De van seksueel wangedrag betichtte zanger R. Kelly zal langer moeten wachten op zijn proces. De rechtsgang zou plaats vinden op 27 april dit jaar, maar is door de rechter uitgesteld tot 13 oktober. De belangrijkste reden die rechter Harry Leinenweber opgaf is dat er mogelijk nog meer aangiftes tegen de zanger lopen. Hierdoor zou de strafeis anders kunnen uitvallen en zal er geen sprake zijn van een eerlijk proces.

Hoorzitting

Deze beslissing werd genomen door de rechter tijdens de hoorzitting die plaatsvond eerder deze week. Tijdens de hoorzitting gaf de zanger uiteraard wederom aan niet schuldig te zijn. De aanklager vroeg aan de rechter om uitstel van het proces, vanwege het feit dat zij nog bezig is met andere klachten tegen Kelly.

Uitgebreid onderzoek

Het onderzoek is flink uitgebreid. En om alle feiten op de juiste manier boven tafel te krijgen zijn inmiddels honderden elektronische apparaten en harde schijven in beslag genomen voor onderzoek. Heel Amerika houdt zich bezig met de zaak en een goede afhandeling is daarom absoluut op zijn plaats.

Dertien onderdelen

De aanklacht, zoals deze op dit moment bij de rechters ligt, beslaat dertien verschillende onderdelen. Hieronder vallen onder andere seks met minderjarigen, het omkopen van getuigen en vrijheidsberoving van de slachtoffers. Maar het net rondom Kelly lijkt zich steeds verder te sluiten. Het grootste gedeelte van Amerika baalt ervan dat ze vroeger naar zijn muziek hebben geluisterd en ziet vol afschuw aan hoe de rechtszaak nog verder verplaatst wordt.

Minderjarige 6

Tot dusver was er sprake van vijf minderjarigen in het hele proces. Echter werd er tijdens de hoorzitting al het een en ander bekend gemaakt omtrent “minderjarige 6”. De verwachting is dan ook dat het proces uitgesteld is vanwege deze persoon. Deze, op het moment van seksueel wangedrag, minderjarige is nog bezig met de volledige aanklacht tegen de 53-jarige zanger.

Feiten

Op dit moment wordt de zanger beschuldigd van seksueel misbruik met tientallen vrouwen en meisjes. Het wangedrag van de zanger vond plaats in Illinois, Minnesota en New York. De zanger heeft tot nu toe alle feiten die er tegen hem zijn verworpen en blijft ontkennen er ook maar iets mee te maken te hebben.

Nummer

De 53-jarige Kelly is zo zeker van zijn zaak dat hij in 2018 al een nummer uitbracht. Het nummer duurt maar liefst 19 minuten en gaat in op alle aantijgingen. Het ontzettend gekke is alleen dat hij in dit nummer alles wel toe lijkt te geven. Zodra de zanger voor de ogen van de rechter verschijnt blijft hij ontkennen.

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.