voordelen LED verlichting
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

LED verlichting is een duurzame vorm van verlichting en wordt nog steeds gezien als de verlichting van de toekomst. De verlichting van de toekomst is niet zomaar ontstaan. Daarvoor hebben LED lampen een enorme revolutie moeten doormaken. Door die revolutie is LED verlichting nu verkrijgbaar in alle vormen en maten. De vraag wordt groter en dat heeft onder andere te maken met de bijdrage aan een beter milieu. Naast een lager energiegebruik is de ledlamp ook beter recyclebaar dan “normale” lampen. Maar welke voordelen heeft LED verlichting nog meer?

Beter dimbaar en de prijzen dalen

In het begin toen ledlampen op de markt kwamen was het nog niet mogelijk om deze te dimmen. Tegenwoordig is dat wel anders. Nieuwe ontwikkelingen maken het mogelijk om steeds meer LED verlichting te kunnen dimmen. Naast het kunnen dimmen van de verlichting is een ander voordeel de steeds lagere prijzen van ledlampen. Dit heeft onder andere te maken met de grotere vraag, waardoor er op grotere schaal geproduceerd kan worden.

Bekijk ook:
Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

Beter bestemd tegen schokken en trillingen en een langere levensduur

Bij ledlampen worden minder kwetsbare materialen gebruikt. Hierdoor gaan ze langer mee dan traditionele lampen. Dit komt mede doordat de ledlamp geen gloeidraad heeft die erg kwetsbaar is. De gloeidraad is vaak het eerste gedeelte van de lamp dat kapot gaat bij verlichting. Dat probleem heb je bij LED verlichting dus niet.

Die hogere kwaliteit heeft gelijk een positief effect op de levensduur van de lamp. De gemiddelde ledlamp gaat zo’n 30.000 branduren mee. Dat komt ongeveer neer op vijf tot tien jaar. Afhankelijk van hoe vaak de verlichting natuurlijk aan staat. Als we de ledlamp vergelijken met een gloeilamp dan gaat die zo’n dertig tot vijf keer langer mee.

Ze zijn er ook in warmwit en extra warmwit

Warmwit is niet direct een voordeel ten opzichte van normale gloeilampen, want die geven vanuit zichzelf al warmwit licht. Maar het vooroordeel dat ledlampen dit niet zouden hebben wordt hiermee gelijk uit de wereld geholpen. LED verlichting is net zo sfeervol als de traditionele verlichting en geeft ook direct vol licht. Als we dat vergelijken met een spaarlamp die eerst moet opwarmen, voordat die vol licht geeft.

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Zo zien we dat LED verlichting veel voordelen hebben. Zowel voor jezelf als voor het milieu. Ben je door dit artikel overtuigd van de ledlamp en nu op zoek naar hoge kwaliteit LED verlichting? Bekijk dan eens de LED opbouwspots van ledinbouwspotsleds.nl. Opbouwspots zijn gemakkelijk in het plafond te bevestigen en zorgen voor extra sfeer in de ruimte.

819

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.