Koning Willem-Alexander zegt sorry
Saved Read later
Deel dit bericht

Koning Willem-Alexander biedt excuses aan voor longontsteking

Koning Willem-Alexander heeft zijn excuses aangeboden. En dit keer niet omdat hij op vakantie is gegaan naar Griekenland of een bepaalde opmerking heeft gemaakt. Hij heeft zijn excuses gemaakt omdat hij een longontsteking heeft. Dat hebben verschillende nieuwsbronnen gemeld. Tijdens zijn bezoek aan het asielzoekerscentrum voelde hij zich overduidelijk niet lekker.

Terwijl hij met verschillende mensen het gesprek aanging, kon hij moeilijk stoppen met hoesten. In een statement geeft hij aan dit erg vervelend te vinden en biedt daarvoor zijn excuses aan.

Longontsteking

Volgens de RIVD kampt de koning met een longontsteking en is hij vanaf vorige week herstellende hiervan. Toch besloot hij zijn werkbezoek aan het asielzoekerscentrum in Ter Apel niet over te slaan en ging hij met verschillende mensen in gesprek.

Naderhand gaf koning Willem-Alexander aan dat hij het erg vervelend vond dat hij veel moest hoesten en biedt daarvoor zijn excuses aan. Verder is er niets bekend gemaakt over de gezondheid van de koning.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Artsen Zonder Grenzen

Sinds deze week zijn Artsen Zonder Grenzen aan de slag gegaan bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Het is nog nooit voorgekomen dat deze organisatie in eigen land aan de slag moest. Dit kwam alleen in het buitenland voor.

Ter Apel is de afgelopen weken vaker in het nieuws gekomen. Het aantal mensen dat buiten moest slapen bleef zich opstapelen, waardoor veel spanningen ontstonden. Midden augustus sliepen maar liefst 700 mensen buiten en dat bleek een recordaantal te zijn. En dat was niet het enige. De wachtenden hadden al die dagen geen beschikking tot een schoon toilet of een douche.

Koning Willem-Alexander wilde zijn steun betuigen aan alle mensen die aanwezig zijn in Ter Apel. Aan de medewerkers, maar ook aan de asielzoekers zelf.

Oplossingen

De overheid zoekt nog steeds naar een passende oplossing om asielzoekers op te vangen en een dak boven het hoofd te bieden. Inmiddels liggen verschillende plannen op tafel.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.