Een spermadonor zoeken: het is net winkelen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Een spermadonor zoeken: het is net winkelen

De familie Meiland houdt de gemoederen aardig bezig in Nederland. Niet alleen Martien, de kasteeleigenaar, maar ook dochter Maxime weet de tongen in beroering te brengen. Terwijl Maxime 6 chats onderhoudt, diverse webwinkels bezoekt en een glas wijn leegmaakt, denkt ze ook na over een donorvader voor haar tweede kind. Hoe werkt het en is Maxime zwanger?

Geen man, wel een kind

Wat als je geen man wilt, maar wel graag een (tweede) kind? Wel, die oplossing is simpel volgens Maxime Meiland. Je zoekt gewoon een man op in de donorbank. ‘Het is net winkelen!’

Hoe werkt het eigenlijk?

Een zaaddonor is een man die, zoals de term eigenlijk al zegt, zijn zaad doneert. De reden hiervan is dat een vrouw dan bevrucht kan worden via kunstmatige inseminatie. En zoals we bij Maxime in het programma Chateau Meiland al zagen is dat gewoon een kwestie van een buisje vullen en die vervolgens zo inbrengen dat de inhoud in de baarmoeder gespoten kan worden.

Bekijk ook:
Dit is zoal te koop op de zwarte markt

Wie is mijn vader?

Bij Maxime is het vrij duidelijk. Wanneer zij nu zwanger wordt, dan is de zaaddonor met wie ze contact heeft gehad de vader en kan ze ook met hem in contact komen. Ze geeft in het programma ook aan dat ze graag wil dat hij haar op de hoogte houdt wanneer hij bijvoorbeeld gaat verhuizen, zodat ze hem altijd kan vinden wanneer haar kind daar behoefte aan heeft. Dat was niet altijd zo gemakkelijk.

Anonieme donorvader

Tot 2004 bleef de donorvader hierbij vaak anoniem en kon hij ook later nog beslissen om toch anoniem te blijven, ondanks wat hij eerder zou hebben aangegeven. Vanaf 2004 is dit echter gewijzigd en kan een zaaddonor niet meer anoniem blijven. Er werd zelfs in augustus dit jaar een rechtszaak aangespannen door een kind van een zaaddonor. Haar biologische vader had eerst aangegeven dat hij niet anoniem hoefde te blijven, maar heeft dit later gewijzigd. Het is de eerste rechtszaak die werd aangespannen om de identiteit van een donorvader te achterhalen.

Problemen bij donorkinderen

Donorkinderen zijn vaak kinderen met problemen. Uiteindelijk willen zij toch weten wie hun vader is. Wanneer je niet weet wie je vader is, dan kan dit ook in het dagelijkse leven voor problemen zorgen. Afstamming is voor ieder mens belangrijk. Bovendien zijn er in Nederland nog andere problemen geweest, waarbij klinieken bijvoorbeeld werden aangeklaagd omdat zaaddonoren niet waren gecontroleerd op erfelijke afwijkingen. Ook zijn er gevallen aan te wijzen waarbij een moeder of echtpaar gevraagd zou hebben om een blanke donor en vervolgens een getint kind kregen.

Maxime zwanger?

Is Maxime nu al zwanger? Het lijkt wel of heel Nederland al gist naar dit verhaal. Maar Maxime zelf doet er nog geen uitspraken over. Bij de Televizierring van 2019 wordt ze gespot met een glaasje champagne, waarbij er ook nog eens uit het glas gedronken lijkt te zijn, maar op foto’s is ze ook als enige zonder glas champagne te zien, terwijl het hele gezin van dit bruisende drankje voorzien is. Zou het dan toch? We krijgen het vast binnenkort te horen in een van de afleveringen van Chateau Meiland.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.