in ,

Wasbeer gevangen in de buurt van Sittard

Vrijdagochtend is in het wild het eerste levende wasbeertje gevangen, in de buurt van Sittard om precies te zijn. De kooi waarin het beestje gevangen werd, was speciaal hiervoor geplaatst door de Zoogdiervereniging. Nu is de wasbeer veilig bij Stichting AAP in Almere.

Eerder was er nog sprake van dat de Provincie Limburg de wasberen wilde afschieten. Stichting AAP is hier een petitie op gestart en heeft aangeboden om de dieren op te vangen. Deze actie werd met heel veel steun ontvangen door het brede publiek, ter voorbereiding werd er door Stichting AAP al opvangcapaciteit achter de hand gehouden.

Per 1 oktober naar Stichting AAP

Met de provincie Limburg heeft Stichting AAP afgesproken dat vanaf 1 oktober de gevangen wasbeertjes naar Stichting AAP worden gebracht. Dit gevangen wasbeertje zit gelukkig niet alleen in de opvang, via andere wegen kwamen er al eerder drie wasbeertjes binnen bij de stichting. Waterschap Limburg had deze diertjes onbedoeld gevangen.

Bekijk ook:
Poll: Ben je tevreden over de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen?

De gevangen wasbeertjes gaan eerst minimaal  vier weken in quarantaine, in deze tijd wordt er gecontroleerd op infecties en worden de beestjes ontwormd en gevaccineerd. Zijn de diertjes helemaal schoon en veilig van alles dan worden zij overgebracht naar de zoogdierenafdeling van AAP. Groepsgewijs worden de wasbeertjes hier zoveel mogelijk samengevoegd, om later als groep naar een herplaatspartner te gaan. Hier worden de wasbeertjes de rest van hun leven goed verzorgd.

Kosten worden deels vergoed

Stichting AAP maakt kosten voor het vervoer, medische controles en verzorging van de wasberen. Deels worden deze kosten vergoedt door de provincie. Hiermee zijn lang niet alle kosten gedekt, er zal dus op zoek worden gegaan naar aanvullende fondsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een spermadonor zoeken: het is net winkelen

10 Old school games die nog steeds razend populair zijn