in

10 drones 10 steden

Met drones de wereld rond

De wereld is een mooie planeet vol prachtige steden welke je natuurlijk gezien moet hebben. We hebben 10 top steden uitgekozen en er fantastische drone beelden bij gevonden. Zo kun jij genieten van al deze steden zonder dat je er zelf naartoe hoeft, al moeten we erbij zeggen dat een bezoek aan een van deze steden zeker de moeite waard is. De tien steden en video’s zie je hieronder:

New York City, NY, Verenigde Staten van Amerika

Als je aan steden denkt zullen velen denken aan misschien wel de bekendste stad van de wereld New York City. Precies om die reden krijgt deze stad een plekje bovenaan de lijst.

Parijs, Frankrijk

De stad van de liefde, met natuurlijk de bekendste toren ter wereld. Voor deze stad hoef je niet al te ver te reizen en ze heeft natuurlijk de harten van miljoenen mensen veroverd. Reden genoeg voor een tweede plek in deze lijst.

Londen, Verenigd Koninkrijk

Londen, we zullen deze stad na de op handen zijnde Brexit missen als een van de belangrijkste steden van de Europese Unie. De invloed van Londen op voornamelijk de financiële markt is groot. Het is een bruisende stad en komt daarom op de derde plek in onze lijst.

Rome, Italië

Op vier een van steden waar de beschaving van Europa haar wieg heeft staan. De Grieken gaven ons filosofie, de Romeinen een wereldrijk. De invloed van Rome zien we vandaag de dag nog terug zodra we in de auto stappen en naar ons werk rijden. Rome komt daarom op vier.

Berlijn, Duitsland

We doen een paar stappen naar rechts op de kaart en komen uit in Berlijn. Deze stad was jaren het toneel van de grens tussen Oost en West. De stad is tegenwoordig bekend als een van de betere party steden van Europa en is rijk aan geschiedenis en cultuur. Berlijn op vijf!

Istanboel, Turkije

Nog iets verder naar rechts komen we uit in Istanboel, de stad aan de Bosporus. De strategische ligging op de grens van Europa en Azië maakte dat de stad altijd een belangrijke rol speelde in de geschiedenis. Niet voor niets bouwde hier Keizer Constantijn de hoofdstad van het Byzantijnse rijk Constantinopel op. Istanboel staat op nummer zes.

Moskou, Russische Federatie

Het centrum van de voormalige Sovjet Unie en de hedendaagse hoofdstad van de Russische Federatie, de invloed van Moskou is in een groot deel van de wereld te zien. Van prachtige kerken tot het bekendste plein ter wereld. Moskou is een stad waar niemand omheen kan, wij ook niet op weg naar de andere steden in de lijst. Moskou komt op nummer zeven.

Shanghai, Volksrepubliek China

Het financieel centrum van China en tevens de grootste stad van het land. Shanghai is de trots van veel Chinezen en met haar moderne hoogbouw zeker een stad die het waard is om een keer te bezoeken. Gelegen aan de kust krijgt deze stad de achtste plek op onze reis.

Tokio, Japan

Nog iets verder rechts op de kaart vinden we Tokio. Tokio spreekt tot de verbazing, de stad kenmerkt zich door het anders zijn, in Tokio zie je dingen die je nergens anders zult zien. Mensen bewegen zich als mieren in deze miljoenen stad, het hart van Japan. Technologie en expressie staan hier centraal loop je in het weekeinde over de straten kom je mensen tegen verkleed alsof het carnaval is. Zakenmensen doen een dutje op de stoep maar Tokio zelf valt nooit in slaap. Tokio zien we op nummer negen!

Sydney, Australië

Als laatste komen we uit bij Sydney, ‘Down Under’, de andere kant van de wereld. Vandaar dat we ervoor kiezen met deze stad af te sluiten. Iedereen kent natuurlijk het Opera house, houd van de Koala beer. Deze stad aan het water is veruit de bekendste van Australië en mocht je de reis maken naar onze beneden buren zeker niet te missen. Sydney op tien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.