Zonkey
© Facebook Sheldrick Wildlife Trust
Saved Read later
Deel dit bericht

Zeldzame zonkey geboren

Bij Sheldrick Wildlife Trust in Kenia hebben ze wel iets heel bijzonders meegemaakt: de geboorte van een zonkey. Dit is een zeer zeldzame kruising tussen een zebra en een ezel. Deze zeldzame verschijning is het gevolg van een spannend avontuurtje na een ontsnapping uit het nationaal park.

Ontsnapping

In mei 2019 was er een Zebra ontsnapt uit het Tsavo Esat National Park. De zebra vond een nabijgelegen gemeenschap er wel vriendelijk uitzien en voelde zich daar thuis. Wekenlang heeft de zebra daar tussen het ander vee en de dorpelingen gelopen. De dierenartsen van een natuurbeschermingsorganisatie werden toen gevraagd om de zebra weer terug te brengen naar een nationaal park. Zo gezegd, zo gedaan.

Terug naar huis

De zebra werd toen in slaap gebracht en mocht verhuizen naar Chyulu National Park. De zebra werd goed in de gaten gehouden om te kijken hoe zij zich daar zou aanpassen. Een paar weken geleden stond er ineens een kleintje aan haar zij. In eerste instantie hadden de boswachters niet in de gaten dat het om een zonkey ging. Zij dachten dat het veulen gewoon een modderbad had genomen. Na het veulen goed in de gaten te houden realiseerde zij zich waar ze mee te maken hadden. Zebra's zijn ongeveer twaalf maanden zwanger, dus het was niet zo heel moeilijk om te achterhalen waar en wanneer dit gebeurt was. De zonkey zal geen nageslachten baren aangezien het een chromosoom mist. De moeder en baby verkeren in goede gezondheid.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.