in ,

sadsad AngryAngry

Schokkende beelden: snaveltjes eendenkuikens verminkt

Eenden zijn waarschijnlijk een van de meest onschuldige dieren ter wereld. Ze dobberen een beetje over het water, liggen af en toe te slapen op de kant en doen voor de rest niet veel. Dat maakt het des te misselijker dat de snaveltjes van eendenkuikens kapot zijn geslagen in Vianen.

Let op: Dit artikel bevat een foto die als schokkend ervaren kan worden.

Mishandelde kuikentjes

Zondagmiddag werden er voor het eerst twee mishandelde jonge eendjes gevonden. Vanochtend werd er weer een kuikentje gewond aangetroffen. Volgens de Dierenambulance waren de kuikentjes er zo erg aan toe dat er niets anders aan te doen was dan inslapen. De overlevingskans was vrijwel nihil.
De Dierenambulance weet vrijwel zeker dat het hier om dierenmishandeling gaat. De verwondingen zijn zo bizar dat een ander dier dit niet had kunnen doen. Dit is mensenwerk.

Hangjongeren

Op Facebook wordt de schuld bij een groep hangjongeren gelegd. Zij zouden vaker in het park hangen en onrust veroorzaken. De Dierenambulance wilt echter niet speculeren over de dader. De politie neemt de mishandeling uiteraard hoog op. Er is dan ook een oproep op Facebook geplaatst waar getuigen worden opgeroepen.

mishandeld kuikentje
© Dierenambulance Vianen en omstreken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zonkey

Zeldzame zonkey geboren

Nieuwe Kukuru podcast van Giel Beelen