Wat is er aan de hand met Britney Spears? 12
buzzfuss© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is er aan de hand met Britney Spears?

Steeds meer mensen beginnen zich zorgen te maken om Britney Spears. Wat is er aan de hand met Britney? Sinds haar breakdown in 2007 is zij onder conservatorschap geplaatst. Dit betekent heel simpel gezegd dat zij geen zeggenschap heeft over haar eigen leven. Fans van Britney Spears beginnen zich steeds meer zorgen te maken naar aanleiding van filmpjes op Instagram en TikTok.

Britney Spears breakdown

In 2007 ging het helemaal mis met Britney Spears. Waarschijnlijk werd dit veroorzaakt door een mix van stress en mentale problemen die onbehandeld bleven. Het leidde uiteindelijk tot het scheren van haar hoofd en het inslaan van auto's met een paraplu.

2008

In januari van 2008 kreeg Britney een onvrijwillige 72-uur durende psychiatrische evaluatie. Er is toen besloten dat zij onder conservatorschap geplaatst zou worden. Haar vader zou toezicht op haar houden. Ook verloor zij de hechtenis over haar twee kinderen.

Wat is conservatorschap?

In principe heb je dan niks meer te zeggen. Britney's vader heeft de verantwoordelijkheid over elk aspect van haar leven: professioneel, financieel en persoonlijk. Zelfs als Britney even een bakje bij Starbucks wilt halen, moet zij toestemming vragen aan haar vader voor het geld. Iemand met een conservatorschap mag niet stemmen, rijden, trouwen of zwanger worden. De conservatorschap zou in december 2008 eindigen, maar er is toch besloten om het permanent te maken.

2009

Britney probeerde in 2009 al naar de rechter te stappen om een einde te maken aan het conservatorschap. Uit voicemails blijkt dat haar vader haar kinderen tegen haar probeerde te gebruiken om dit niet te laten gebeuren.

2010 – 2012

Het is veel fans opgevallen dat Britney nogal lusteloos op het podium stond in 2010 en 2011. De geruchten waren dan ook dat Britney door moest touren zonder dat zij dat eigenlijk wou doen. Ook toen speelde de vraag al wat er precies aan de hand was met Britney Spears?

2013

Het album Britney Jean werd in december 2013 uitgebracht. Hoewel Britney vertelde dat dit haar meest persoonlijke album ooit was, twijfelde veel mensen of het wel überhaupt haar stem was bij een aantal liedjes.

2015

In 2015 lijkt het weer beter te gaan met Britney Spears. Het valt veel fans op hoe ze ineens weer vol energie zit tijdens haar optredens. Alsof ze het echt weer naar haar zin heeft. Britney straalde van oor tot oor en droeg op een gegeven moment zelfs een shirt waarop stond “YOU DON'T OWN ME”. Veel mensen zagen dat als een statement naar haar vader toe.

2016

Het lijkt steeds beter te gaan. In 2016 won ze een award en zag ze er weer vrolijk en gezond uit. Later dat jaar heeft ze het album Glory uitgebracht.

2019

Het gaat niet goed met Britney Spears' vader. Hij moest naar het ziekenhuis en is toen bijna overleden. Britney verdween toen langzaam uit de spotlights om meer tijd te spenderen met haar familie. Opvallend genoeg werd zij toen gespot terwijl zij aan het autorijden was. Een van de voorwaarden van haar conservatorschap is dat zij niet mag rijden. Daarna verdween ze drie maanden van de radar, zowel online als in de echte wereld. Later bleek dat ze in een mentale gezondheidsinstituut zat. De geruchten zijn dat zij hier tegen haar wil in zat door haar vader. Dat is ook het moment waarop de #FreeBritney hashtag begon. Fans vragen zich steeds meer af wat er aan de hand is met Britney Spears.

#FreeBritney

Een paralegal die samen met Britney Spears werkte liet in April 2019 weten dat Britney gestopt was met haar medicatie. Van haar vader moest ze deze weer gaan nemen. Toen zij dit niet deed heeft hij haar volgens geruchten in een instituut laten stoppen. Dat is wanneer de #FreeBritney hashtag is ontstaan. Britney Spears' moeder, Lynn Spears, begon likes te geven op reacties waarin gezegd werd dat Britney tegen haar wil in vastgehouden werd. Britney heeft toen een bericht achtergelaten op social media omdat ‘de geruchten totaal ontspoord zijn'.

Mei 2019

Britney Spears en haar familie zijn in mei 2019 opnieuw naar de rechtbank geweest om de status van haar conservatorschap te bekijken. Het schijnt dat Britney toen ook gevraagd heeft om deze te beëindigen. Buiten de rechtbank stonden fans met de borden “Free Britney”. Toch is het conservatorschap gebleven. Volgens officiële documenten is het conservatorschap ook meer een hybride bedrijfsmodel dan een mensenleven met waarde en menselijke rechten.

FreeBritney

Augustus 2019

Britney's ex, en de vader van haar kinderen, heeft een omgangsverbod aangevraagd tegen Britney's vader voor zijn zoons. Volgens haar ex heeft Britney's vader de kinderen mishandeld. De aanvraag werd goedgekeurd en Britney kon hierdoor 30% van haar tijd met haar kinderen zonder toezicht van haar vader krijgen. Ondertussen zijn haar zoons al 13 en 12.

Aan het eind van 2019 en begin 2020 beginnen mensen ook steeds meer aandacht te spenderen aan Britney en haar social media. De filmpjes werden nogal raar. Vaak waren het filmpjes waar ze alleen maar rondjes draaide of van links naar rechts liep.

Begin 2020

In januari heeft Britney in een Instagram Story laten weten hoe belangrijk vrijheid voor haar is. Rond diezelfde tijd heeft ze weer een afspraak gemaakt met de rechtbank om haar conservatorschap te herzien. Dit zou in april 2020 gebeuren. Door de coronamaatregelen heeft dit niet door kunnen gaan. Ze zit nu voorlopig sowieso tot augustus vast aan haar conservatorschap. Britney wilt graag een kind met haar huidige vriend, maar haar vader staat dit niet toe. Door het conservatorschap heeft hij ook het recht om dit tegen te houden.

In maart werd door een bron bekend dat Britney al tijden geen muziek meer maakt als protest tegen haar conservatorschap. Haar zoon, Jayden, heeft ook bevestigd dat zij geen muziek meer maakt. Tijdens een Instagram Live sessie werd er gevraagd of Britney inderdaad onder haar vader's controle zat, waarop hij antwoordde dat hij dit niet wist. Maar toen er gezegd werd dat hij zijn moeder moest helpen om vrij te komen antwoordde hij dat hij dat inderdaad aan het proberen was. Ook vertelde hij dat zijn moeder gezegd heeft dat ze misschien wel ging stoppen met muziek maken.

Mid 2020

Sinds de quarantaine is Britney heel actief op social media zoals TikTok. Veel fans maken zich dan ook steeds meer en meer zorgen om haar gezondheid, omdat zij er op de filmpjes bijstaat alsof ze niet helemaal honderd procent is. Nu komt de vraag ‘wat is er aan de hand met Britney Spears?' steeds meer omhoog. Volgens sommige fans zou het eruit zien alsof ze een verkeerde mix van medicatie krijgt. Als we terugkijken in de tijdlijn zie je ook dat de kwaliteit van het dansen van energiek en flawless naar simpelweg gewoon rondjes draaien en raar gaat. Oordeel zelf maar:

 

Reactie Britney Spears

Volgens de zangeres zelf is er helemaal niets aan de hand. Ze begrijpt dat sommige mensen haar berichten niet leuk vinden, of zelfs niet begrijpen, maar volgens Britney is dit hoe zij echt is. Dit is hoe zij is als ze blij is. Ze wilt mensen inspireren om hetzelfde te doen en gewoon jezelf te zijn zonder anderen steeds te willen pleasen. Dat zou de sleutel tot geluk zijn.

2021

Op 23 juni 2021 kreeg Britney de kans om zelf te spreken tijdens een zitting. Hoewel er geen opnames gemaakt mochten worden, is er toch een audiofragment de wereld in geslingerd waarin we Britney horen aanvechten waarom zij het niet eens was met de rol die haar vader speelde in de conservatorschap. Het fragment kun je hieronder beluisteren.

Vanaf dat moment zijn de wielen echt gaan draaien.

De advocaat die de rechtbank haar had aangewezen, besloot op 6 juli om zich terug te trekken. Britney had tijdens haar zitting haar wens geuit over het zelf kiezen van een advocaat. Het duurt niet lang voordat zij deze gekozen heeft, want 14 juli wordt Mathew S. Rosengart haar nieuwe advocaat.  Op 23 juli heeft hij gelijk een aanvraag ingediend om het conservatorschap te beëindigen.

Ondertussen wordt het erg heet onder Jamie Spears zijn voeten. Sinds het geluidsfragment hierboven viraal is gegaan, komen er steeds meer verwijten vanuit alle hoeken zijn kant op, en dan met name over het geld wat hij voor zichzelf zou houden. Het hielp natuurlijk niet dat hij nog 1,5 miljoen dollar eiste om zijn ‘dienst' mee af te sluiten. Hij wordt ervan beschuldigd een slechte vader te zijn, en hem wordt verweten dat hij de status en situatie van zijn dochter misbruikt voor zijn eigen geluk.

Hoe gaat het nu met Britney Spears?

Op 12 augustus 2021 liet Jamie Spears weten dat hij zich terug zou trekken van zijn rol in het conservatorschap, zoals Britney gehoopt had. Hij vertelde wel dat er op dat moment nog geen geldige redenen waren om het conservatorschap zelf te beëindigen, en dat hij niet weet of het wel verstandig is om dat te doen. Een maand later heeft Jamie Spears zelf echter ook een aanvraag ingediend om het conservatorschap te beëindigen. Eind september zal er weer een zitting zijn.

Een van de dingen die Britney oneerlijk vond aan het conservatorschap, was dat zij het onmogelijk maakten voor haar om te trouwen en nog voor een kind te proberen. Nu het einde nabij lijkt, heeft Britney laten weten dat het dan eindelijk zo ver is; Britney Spears en Sam Asghari zijn verloofd!

Bekijk ook:
Britney Spears trakteert volgers op naakte zwem-foto op Instagram

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.