in

Vuurwerkverbod op knalvuurwerk en vuurpijlen

Het vuurwerkverbod waar eerder dit jaar al het een en ander over te doen was, gaat er dit jaar al komen. Het vuurwerkverbod zal dit jaar nog niet in zijn geheel gelden. In ieder geval zal de Nederlandse consument geen vuurpijlen en knalvuurwerk meer mogen afsteken tijdens de komende jaarwisseling.

Alleen beperkt siervuurwerk

Het komende jaar zullen we dus alleen nog een beperkte hoeveelheid siervuurwerk kunnen kopen. Het verbod heeft namelijk invloed op al het knalvuurwerk. Het zal wel mogelijk zijn om dit jaar fonteinen, geselecteerde sierpotten en grondbloemen af te steken. Deze zullen niet worden verboden in eerste instantie. Daarnaast is er natuurlijk ook het F1-vuurwerk. Vuurwerk dat het hele jaar door verkocht mag worden. Je kunt hierbij onder andere denken aan sterretjes en knalerwten.

Grote gevolgen vuurwerkverkopers

Natuurlijk is het goed dat de overheid optreedt tegen het vuurwerk. Zelfs de belangenvereniging Pyrotechniek Nederlands staat achter de beslissing van de Tweede Kamer. Echter vinden ze het wel erg snel gaan en moeten we de financiële gevolgen voor de verkopers niet onderschatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stoppen met roken? Beter dan gedacht!

Men talk! 7 sexy confessions over het mannelijk lichaam