Meerderheid Tweede Kamer is voor verbod riskant vuurwerk 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Meerderheid Tweede Kamer is voor verbod riskant vuurwerk

Voor het eerst in de historie wil een meerderheid in de Tweede Kamer een verbod op gevaarlijk vuurwerk. En het gaat daarbij niet alleen om regeringspartijen.

Sfeer wordt steeds grimmiger

Aanleiding voor dit verbod is het feit dat het ieder jaar rond oud en nieuw steeds onrustiger wordt. Korpschef Erik Akerboom van de Nederlandse Politie vroeg, meteen na de onrust tijdens oud en nieuw, om een verbod op gevaarlijk vuurwerk. En gevaarlijk vuurwerk is wat hem betreft alles waar mee gegooid kan worden.

Verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen

Zoals het nu lijkt gaat het voornamelijk om een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Echter is het nog niet helemaal rond en moet er onder andere naar de handhaafbaarheid gekeken worden. Wanneer dit verbod niet te handhaven valt is de kans groot dat er een algeheel verbod op consumentenvuurwerk komt.

De voor- en tegenstanders

Zoals het nu lijkt zijn er opvallende voor- en tegenstanders voor een vuurwerkverbod, in welke vorm dan ook. Uiteindelijk zal er, in overleg met politie en justitie, besproken wat haalbaar is en wat niet. Maar dit is hoe het er nu voor staat.

Bekijk ook:
Zoveel geld heeft Hamas jaarlijks beschikbaar voor de strijd tegen Israël

Voorstanders, voor een vuurwerkverbod:
D66
ChristenUnie
GroenLinks
SP
Van Kooten-Arissen
PvdD
50PLUS
SGP
DENK

Tegenstanders, tegen een vuurwerkverbod:
VVD
CDA
FVD
PVV
Van Haga

Uiteraard snappen wij ook dat het nog niet zover is. Maar we kunnen nu al wel met zekerheid zeggen dat de regels omtrent vuurwerk gaan veranderen. Onlangs werden er al afspraken gemaakt om het allerzwaarste vuurwerk, zoals Chinese rollen, in de ban te doen. Dit vuurwerk is dan ook verboden vanaf de komende jaarwisseling.

Update 31-1-2020

Vuurwerkverbod op knalvuurwerk en vuurpijlen

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.