Stoppen met roken? Beter dan gedacht! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Stoppen met roken? Beter dan gedacht!

Uit onderzoek van het Britse Wellcome Sanger Institute blijkt dat stoppen met roken meer loont dan verwacht. Het blijkt nu dat de longen van ex-rokers sneller en beter herstellen dan gedacht. Gedurende het onderzoek zijn de longen van rokers en ex-rokers met elkaar vergeleken.

Nooit te laat om te stoppen

Het onderzoek toont aan dat het nooit te laat is om te stoppen met roken. Je longen zullen er altijd wel weer een beetje van herstellen. En dat blijkt nu uit een officieel onderzoek, zonder modellen en berekeningen. De onderzoekers hebben in dit geval daadwerkelijk gecontroleerd. Minder goed nieuws is er echter voor de mensen met het de chronische ziekte longemfyseem. Deze ziekte kan, ook na het stoppen met roken, niet worden teruggedraaid.

Wil je ook stoppen met roken?

Wanneer je nadenkt over het stoppen met roken is het natuurlijk een goed idee om daadwerkelijk te stoppen. Daarnaast kun je er voor kiezen om dit te doen met behulp van de huisarts. Stoppen met roken wordt namelijk in 2020 vergoedt door de zorgverzekering. Wil jij ook gezondere longen? Kijk dan voor meer informatie op ikstopnu.nl.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.