vluchtelingenkamp lesbos verwoest
Vasilis Ververidis/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Vluchtelingenkamp lesbos verwoest – 13.000 vluchtelingen geëvacueerd

Vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos is woensdag bijna compleet verwoest. Bijna 13.000 vluchtelingen moesten het kamp evacueren. Het vluchtelingenkamp op Lesbos was flink overbevolkt, en er waren ook coronabesmettingen vastgesteld. Hierdoor moest het hele kamp in quarantaine.

Vluchtelingenkamp Moria Lesbos

Woensdag waren de eerste coronabesmettingen vastgesteld, waarna het hele kamp donderdag in quarantaine moest. Volgens verschillende berichten zouden de branden aangestoken zijn omdat bepaalde vluchtelingen het niet eens waren met de coronamaatregelen in het kamp. Volgens brandweerlieden zijn er geen gewonden maar wel een onbekend aantal personen met ademhalingsproblemen vanwege het ingeademde rook.

Vluchten voor de brand geweigerd

Honderden migranten probeerden naar de havenplaats Mytilene te vluchten door de brand, maar dit mocht niet baten. Zij werden tegengehouden door de Griekse politie. Grote aantallen bewoners van het kamp in Lesbos proberen nu dan ook veiligheid te zoeken in een naburige olijfboomgaard.

Tweede kamer

Groenlinks en PvdA vinden dat Nederland de vluchtelingen moet helpen, en dat wegkijken niet meer mogelijk is. Zo hebben Jesse Klaver, attje Kuiken en Kirsten van den Hul op Twitter gereageerd op de brand. Eerder dit jaar vond een meerderheid van de Tweede Kamer al dat Europa zich sterk moest maken en de vluchtelingen op Lesbos moest onderbrengen op cruiseschepen. Hiermee hoopte zij dat de verspreiding van het coronavirus voorkomen zou kunnen worden.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.