in

Vluchtelingenkamp lesbos verwoest – 13.000 vluchtelingen geëvacueerd

Het kamp op Lesbos is nagenoeg compleet verwoest

vluchtelingenkamp lesbos verwoest
Vasilis Ververidis/123rf.com

Vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos is woensdag bijna compleet verwoest. Bijna 13.000 vluchtelingen moesten het kamp evacueren. Het vluchtelingenkamp op Lesbos was flink overbevolkt, en er waren ook coronabesmettingen vastgesteld. Hierdoor moest het hele kamp in quarantaine.

Vluchtelingenkamp Moria Lesbos

Woensdag waren de eerste coronabesmettingen vastgesteld, waarna het hele kamp donderdag in quarantaine moest. Volgens verschillende berichten zouden de branden aangestoken zijn omdat bepaalde vluchtelingen het niet eens waren met de coronamaatregelen in het kamp. Volgens brandweerlieden zijn er geen gewonden maar wel een onbekend aantal personen met ademhalingsproblemen vanwege het ingeademde rook.

Vluchten voor de brand geweigerd

Honderden migranten probeerden naar de havenplaats Mytilene te vluchten door de brand, maar dit mocht niet baten. Zij werden tegengehouden door de Griekse politie. Grote aantallen bewoners van het kamp in Lesbos proberen nu dan ook veiligheid te zoeken in een naburige olijfboomgaard.

Tweede kamer

Groenlinks en PvdA vinden dat Nederland de vluchtelingen moet helpen, en dat wegkijken niet meer mogelijk is. Zo hebben Jesse Klaver, attje Kuiken en Kirsten van den Hul op Twitter gereageerd op de brand. Eerder dit jaar vond een meerderheid van de Tweede Kamer al dat Europa zich sterk moest maken en de vluchtelingen op Lesbos moest onderbrengen op cruiseschepen. Hiermee hoopte zij dat de verspreiding van het coronavirus voorkomen zou kunnen worden.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top 10 populairste buitenspeelgoed van 2020

donald trump nobelprijs voor de vrede

Donald Trump genomineerd voor Nobelprijs van de Vrede