Top 10 populairste buitenspeelgoed van 2020 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 populairste buitenspeelgoed van 2020

Terwijl de scholen en de sportclubs gesloten waren en de zomervakantie thuis werd gevierd, hebben we het afgelopen seizoen heel wat buiten gespeeld. Een goede zaak, want buitenspelen is ontzettend gezond! Ben je benieuwd naar het populairste buitenspeelgoed van het afgelopen jaar? Trending geeft het overzicht!

 1. Basketbalsysteem

Met een eigen basketbalsysteem kun je altijd een spontaan potje basketballen met vrienden of familie. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar, zowel voor muur- en grondmontage als een verplaatsbaar basketbalsysteem. Hiermee kun je op elke locatie oefenen, zoals in het park of op het schoolplein! Dit leuke item staat daarom op nummer 10 van het populairste buitenspeelgoed van dit moment.

Top 10 populairste buitenspeelgoed van 2020 23

 1. Wipwap

Ook de klassieke wipwap is nog steeds populair in Nederland. En met de nieuwste variant kun je niet alleen op en neer wippen, maar ook 360 graden ronddraaien. Wipwappen met een twist! De Spinner van EXIT Toys is een stevige wipwap die je eenvoudig in de grond kunt plaatsen met een verankeringssysteem. Hierdoor neemt hij geen permanente plaats in de tuin in. Een welverdiende negende plaats voor deze gave wipwap dus.

Top 10 populairste buitenspeelgoed van 2020 24

 1. Zand- en waterspeelgoed

Zand- en waterspeelgoed doet het ook goed op dit moment. En dat is niet zo gek, want met de huidige temperaturen is het natuurlijk ideaal om met een waterspelletje af te koelen. Kinderen vinden de combinatie van zand en water fantastisch: lekker kliederen. En daarom staat dit speelgoed op de achtste plek!

Top 10 populairste buitenspeelgoed van 2020 25

 1. Buitenkeukens

Voor kinderen die hun ouders graag imiteren, is de buitenkeuken geweldig. Met hun eigen potjes en pannetjes, speelfornuis en oven kunnen kinderen zich eindeloos vermaken. Zo’n speelkeuken staat ook nog eens hartstikke gezellig in de tuin. Vanwege de groeiende populariteit staat de buitenkeuken daarom op de zevende plaats.

Top 10 populairste buitenspeelgoed van 2020 26

 1. Voetbal- en hockeydoelen

Op nummer zes staan de voetbal- en hockeydoelen. Terwijl de sportclubs afgelopen zomer gesloten waren en alle wedstrijden waren afgelast, konden de fanatiekelingen thuis blijven trainen met een voetbal- of hockeydoel in de tuin. Een goaltje was dit seizoen dan ook een bijzonder populair item.

Top 10 populairste buitenspeelgoed van 2020 27

 1. Multisportnet

Maar in Nederland zijn we niet alleen fan van hockey en voetbal, ook andere sporten zoals volleybal, badminton en tennis zijn populair. Met het multisportnet kun je al die sporten met gemak vanuit je eigen tuin doen! Geen verrassing dus dat veel mensen fan zijn van dit multifunctionele sportitem.

Top 10 populairste buitenspeelgoed van 2020 28

 1. Speelhuisje of speeltoren

Het is de droom van bijna ieder kind om een eigen hut te hebben. En wat is beter dan een hut? Een eigen huisje! Op deze speelplek voelen kinderen zich de koning(in) te rijk. En tegenwoordig worden die vrolijke speelhuisjes steeds mooier. Veel kinderen prijzen zich daarom al gelukkig met dit populaire buitenspeelgoed.

Top 10 populairste buitenspeelgoed van 2020 29

 1. Waterspeeltegels

Dat waterspellen het goed doen in de zomer is natuurlijk niet zo gek. Maar het favoriete buitenspeelgoed van dit moment zijn de interactieve waterspeeltegels. Deze set met speeltegels brengt een klassiek waterspel samen met moderne techniek, want je kunt de fonteintjes besturen met je smartphone. Zo zie je maar dat je ook met je telefoon kan buitenspelen!

Top 10 populairste buitenspeelgoed van 2020 30

 1. Framezwembad

Het op één na populairste buitenspeelgoed van 2020 is het framezwembad. En dat is ook niet zo gek, want wie wil er nou geen eigen zwembad in de achtertuin? Zeker als het kwik boven de 35 graden komt en we te maken krijgen met een hittegolf. Dan is er niets fijner dan te kunnen afkoelen in je eigen zwembad. Tijdens de staycation van menigeen was dit dan ook hét pronkstuk in de achtertuin.

 

Top 10 populairste buitenspeelgoed van 2020 31

 1. Trampolines

En last but not least: op de felbegeerde eerste plaats in deze absolute top 10 staat natuurlijk de trampoline! Een trampoline blijft het populairste speelgoed. Zoals voorgaande jaren was het ook in 2020 een gewild item. Dat is ook niet zo gek want een trampoline verveelt nooit! Ideaal als je lekker wilt ravotten, trucjes wilt oefenen of je energie kwijt moet. Maar het is vooral heel leuk, en waarschijnlijk denkt ieder kind (en menig volwassene) hier ook zo over, want bijna in elke tuin spot je er één!

Top 10 populairste buitenspeelgoed van 2020 32

Deel dit bericht
Read later

One Comment

 1. Avatar fotoSuzanne Reply

  Dit speelgoed is echt fantastisch! Wij hebben een vrij grote tuin dus top om aan te kleden voor onze kids. Maar veel speelgoed is qua design gewoon niet aantrekkelijk. Dan vind ik EXIT wel echt een uitzondering. Wij hebben het buitenkeukentje besteld. Zo gaaf met die waterkraan! Ben benieuwd

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.