Kansloze asielzoekers sneller teruggestuurd 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Kansloze asielzoekers sneller teruggestuurd

Het huidige asielstelsel moet worden aangescherpt. Staatssecretaris Broekers-Knol zegt onderzoek te doen naar tot in hoeverre het aantal asielaanvragen kan worden ingeperkt en of er meer casussen zijn waarin asielzoekers sneller teruggestuurd kunnen worden. 

Een migratiegolf dreigt voor problemen te zorgen. Volgens de VVD is het belangrijk om heel goed na te denken over wat wij als samenleving kunnen dragen aan mensen die uit het buitenland komen en wat dat betekent voor ons land. Broekers-Knol vindt dat asielzoekers met kansloze aanvragen minder ruimte krijgen om eindeloos door te procederen.

„We willen niet meer dat het asielsysteem gebaseerd is op rechten, maar veel meer op regels.”

In de praktijk moet het volgens de VVD-bewindsvrouw betekenen dat een asielzoeker niet meer tot soms wel vijf keer een verzoek voor een verblijfsvergunning kan indienen. Asielzoekers die een aanvraag doen en een beslissing krijgen, moeten wat haar betreft niet tot in den treure door kunnen gaan. „Op een gegeven moment houdt het op.”

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.