in

Twitter verbergt tweet van Trump – president in de aanval tegen sociale media

Het conflict tussen Twitter en president Trump loopt aardig op

Donald trump vs twitter
PAUL HAKIMATA/123RF.com

Eerder deze week kwam het nieuws dat Twitter een disclaimer had geplaatst bij een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump. Vandaag is Twitter nog een stapje verder gegaan, en hebben zij een van zijn tweets verborgen. De tweet kan pas gelezen worden nadat er op de disclaimer is geklikt.

Verheerlijken geweld

Twitter stelt dat de president de regels schendt door geweld te verheerlijken. Donald Trump schreef in de tweet “Wanneer het plunderen begint, begint het schieten”. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de protesten die op dit moment bezig zijn in Minneapolis. Het is niet meer mogelijk om de tweet leuk te vinden of een reactie achter te laten. Twitter schrijft dat zij deze actie hebben ondernomen om te voorkomen dat anderen worden geïnspireerd om gewelddadige handelingen te plegen.

Reactie Trump

Sinds Twitter zijn post van een disclaimer had voorzien is er een flink conflict tussen de twee. Trump heeft naar aanleiding van de disclaimer een decreet ondertekend. Door dit decreet wordt de wetgeving die socialemediabedrijven beschermt afgezwakt of opgeheven. Donald Trump liet ook weten dat als het juridisch gezien mogelijk was, dat hij er dan voor zou zorgen dat Twitter compleet gesloten werd.

Bekijk ook:
Nieuwste Monopoly: het langste spel ooit

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.