Donald trump vs twitter
PAUL HAKIMATA/123RF.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Twitter verbergt tweet van Trump – president in de aanval tegen sociale media

Eerder deze week kwam het nieuws dat Twitter een disclaimer had geplaatst bij een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump. Vandaag is Twitter nog een stapje verder gegaan, en hebben zij een van zijn tweets verborgen. De tweet kan pas gelezen worden nadat er op de disclaimer is geklikt.

Verheerlijken geweld

Twitter stelt dat de president de regels schendt door geweld te verheerlijken. Donald Trump schreef in de tweet “Wanneer het plunderen begint, begint het schieten”. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de protesten die op dit moment bezig zijn in Minneapolis. Het is niet meer mogelijk om de tweet leuk te vinden of een reactie achter te laten. Twitter schrijft dat zij deze actie hebben ondernomen om te voorkomen dat anderen worden geïnspireerd om gewelddadige handelingen te plegen.

Twitter verbergt tweet van Trump - president in de aanval tegen sociale media 14

Reactie Trump

Sinds Twitter zijn post van een disclaimer had voorzien is er een flink conflict tussen de twee. Trump heeft naar aanleiding van de disclaimer een decreet ondertekend. Door dit decreet wordt de wetgeving die socialemediabedrijven beschermt afgezwakt of opgeheven. Donald Trump liet ook weten dat als het juridisch gezien mogelijk was, dat hij er dan voor zou zorgen dat Twitter compleet gesloten werd.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.