trump
Saved Read later
Deel dit bericht

Trump noemt virus ‘ergste aanval ooit op VS’

Trump heeft alweer met de beschuldigende vinger naar China gewezen. Ditmaal vanuit zijn Oval Office. President Donald Trump noemt het coronavirus ‘de ergste aanval op de Verenigde Staten ooit'.

Aanval

Volgens Trump zou het virus de VS harder getroffen hebben dan de Japanse luchtaanvallen op Pearl Harbor, evenals de aanslag op het World Trade Center in 2001. Een aanval van deze orde zou de Verenigde Staten nog nooit hebben meegemaakt, en het had ook nooit mogen gebeuren, aldus Trump. Volgens hem had China het virus meteen bij de bron moeten aanpakken, maar hebben zij dit niet gedaan. Laatst heeft Trump al met een beschuldigende vinger naar China gewezen omdat hij ‘overtuigend bewijs' had gezien dat het virus afkomstig is uit een lab in Wuhan.

Reactie China

Sinds de president van de VS is begonnen met beschuldigen, heeft China altijd de schuld ontkent. Ook Trumps eigen viroloog heeft gezegd dat het virus niet afkomstig is uit een laboratorium, maar ontstaan is in de natuur. China, samen met Amerikaanse critici, zeggen dat Trump met zijn opmerking de aandacht probeert af te leiden om zo zijn eigen trage reactie op de uitbraak niet op te laten vallen. In de VS zijn er op dit moment meer dan 70.000 mensen overleden aan het virus.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.