in

Trump noemt virus ‘ergste aanval ooit op VS’

trump

Trump heeft alweer met de beschuldigende vinger naar China gewezen. Ditmaal vanuit zijn Oval Office. President Donald Trump noemt het coronavirus ‘de ergste aanval op de Verenigde Staten ooit’.

Aanval

Volgens Trump zou het virus de VS harder getroffen hebben dan de Japanse luchtaanvallen op Pearl Harbor, evenals de aanslag op het World Trade Center in 2001. Een aanval van deze orde zou de Verenigde Staten nog nooit hebben meegemaakt, en het had ook nooit mogen gebeuren, aldus Trump. Volgens hem had China het virus meteen bij de bron moeten aanpakken, maar hebben zij dit niet gedaan. Laatst heeft Trump al met een beschuldigende vinger naar China gewezen omdat hij ‘overtuigend bewijs’ had gezien dat het virus afkomstig is uit een lab in Wuhan.

Reactie China

Sinds de president van de VS is begonnen met beschuldigen, heeft China altijd de schuld ontkent. Ook Trumps eigen viroloog heeft gezegd dat het virus niet afkomstig is uit een laboratorium, maar ontstaan is in de natuur. China, samen met Amerikaanse critici, zeggen dat Trump met zijn opmerking de aandacht probeert af te leiden om zo zijn eigen trage reactie op de uitbraak niet op te laten vallen. In de VS zijn er op dit moment meer dan 70.000 mensen overleden aan het virus.

Bekijk ook:
Eindigen de Nederlandse verkiezingen voor de rechter?

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Professor vermoord die ‘op het punt stond een belangrijke ontdekking te doen’ over coronavirus

betaald voetbal

Betaald voetbal mogelijk minimaal een jaar zonder publiek