in

AngryAngry sadsad OMGOMG NiceNice

Professor vermoord die ‘op het punt stond een belangrijke ontdekking te doen’ over coronavirus

Overal ter wereld wordt er hard gewerkt aan het onderzoek naar COVID-19. In de VS bleek de 37-jarige Bing Liu op het punt te staan om ‘heel belangrijke ontdekkingen’ over het virus te doen. Helaas is hij in zijn eigen woning doodgeschoten.

Belangrijke ontdekking

Bing Liu was werkzaam als assistent-onderzoeksprofessor aan de universiteit van Pittsburgh. Daar werkte hij als moleculair bioloog op de cellulaire mechanismen die de basis van de coronainfectie vormen. Zijn collega’s omschrijven hem als een uitstekende onderzoeker die op het punt stond om zeer belangrijke bevindingen te doen. Zijn bevindingen zouden ervoor zorgen dat we de mechanismen van het coronavirus zouden begrijpen.

Motief

Veel complotdenker zijn ervan overtuigd dat zijn onderzoek zijn leven in gevaar heeft gebracht. Volgens de politie is dit niet het geval. De 46-jarige dader heeft zichzelf van het leven beroofd in zijn auto. De twee zouden elkaar gekend hebben. Onderzoek heeft uitgewezen dat de moord het gevolg was van een langdurig geschil over een intieme partner. De politie ziet geen enkel bewijs dat de zaak ook maar iets te maken heeft met zijn onderzoek.

Bekijk ook:
Supermarktpersoneel krijgt toch 'coronabonus'
Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

3 Reacties

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe ziet een 1,5 meter samenleving eruit?

Hoe ziet ons leven eruit in de 1,5 meter samenleving?

trump

Trump noemt virus ‘ergste aanval ooit op VS’