dode duiven lelystad
Saved Read later
Deel dit bericht

Tientallen dode duiven in Lelystad gevonden

Tientallen dode duiven zijn in een winkelgebied in Lelystad gevonden. Het gaat om 21 dode stadsduiven om precies te zijn. Stichting Dierennoodhulp Flevoland vermoedt dat de duiven vergiftigd zijn, maar sluit een eventuele virus ook niet uit. Er wordt een veterinair onderzoek gedaan bij een plaatselijk instituut die uitsluitsel moet geven over de doodsoorzaak.

Let op: De beelden onderaan dit artikel kunnen door sommige mensen als schokkend ervaren worden.

Dode duiven Lelystad

De dode duiven werden gevonden bij winkelcentrum De Promesse in het centrum van Lelystad. Het was vooral opvallend dat alle duiven bij elkaar lagen. Daardoor is er ook het vermoeden door de stichting dat de duiven vergiftigd zijn. Het is echter ook mogelijk dat de duiven een zeer besmettelijke vogelgriep hebben opgelopen, dat heerst op dit moment ook. Door het veterinair onderzoek hopen zij hier duidelijkheid over te krijgen. Een aantal duiven zullen voor dit onderzoek naar Wageningen Bioveterinary Research in Lelystad gaan. Daar zullen zij getest worden op vergiftiging en bepaalde virussen, waaronder de zeer besmettelijke vogelgriep.

Bekijk ook:
Zo oud is jouw hond echt in mensenjaren

Nog meer duiven

De stichting zegt dat er bovenop het dak van de plaatselijke Jumbo supermarkt ook dode duiven liggen. Die kunnen echter nog niet weggehaald worden. Zodra de beheerder van het pand aanwezig is en de sleutel overhandigt kan dit gebeuren, maar het is nog niet duidelijk wanneer dit zal zijn. Er is een waarschuwing op Facebook geplaatst door de stichting. Zij maken zich zorgen dat andere huisdieren misschien ook vergiftigd zullen worden of besmet kunnen raken. Om hier zekerheid over te hebben wachten zij nog steeds op de uitslag van het onderzoek. Zodra de uitslag bekend is zullen zij dit kenbaar maken. Ondertussen roepen zij katten- en hondeneigenaren op om op te letten.

https://www.facebook.com/StichtingDierennoodhulpFlevoland/posts/3873458996005826

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.