Vakantiehuis in coronatijd huren 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Vakantiehuis in coronatijd huren

Met de auto naar Zuid-Frankrijk rijden of het vliegtuig nemen naar Barbados, zit er voorlopig niet in. Nu het door corona het al maanden afgeraden wordt om naar het buitenland af te reizen, moeten we onze vakanties maar in Nederland vieren. En dat doen we met z’n allen ook steeds meer. Vooral vakantiehuisjes zijn erg populair.

Alleen strikt noodzakelijk reizen naar het buitenland is tegenwoordig nog geoorloofd, maar nu de hele wereld op code oranje is gezet, is dat een groter risico geworden die weinig mensen nog durven te nemen. Maar er is hoop! Zoals minister-president Rutte tijdens zijn laatste persconferentie zei ‘op vakantie in eigen land in een vakantiehuisje mag wel en dat is een goed idee, mits alle voorwaarden in acht worden gehouden’.

En bij dat goede nieuws boeken we massaal vakantiehuizen in eigen land. Die toename was al eerder vastgesteld door vakantiehuisjesaanbieder Bonferia. Naar verwachting zal deze toename na de laatste uitspraak van Rutte alleen maar verder toenemen. Ook zei hij dat verkeer en toerisme uit de naburige landen als België en Duitsland zoveel mogelijk ontmoedigt zal worden, dus blijven er voor Nederlanders die er graag op uit gaan in eigen land, veel vakantiehuizen over.

Natuurhuisjes in eigen land erg populair

Bij goed nieuws boeken we massaal vakantiehuisjes in Nederland en dan met name natuurvakantiehuisjes. Dat is ook goed verklaarbaar, want in een accommodatie met veel rust en privacy loop je natuurlijk de minste kans om besmet te raken door het COVID virus. Huizen en appartementen worden in drukke steden dan ook steeds meer vermeden. Online een vakantiehuis boeken gaat heel makkelijk via bijvoorbeeld vakantiewoning.org, onderdeel van Bonferia. Met een uitgebreide zoekfunctie, een aanbod van duizenden soorten vakantiewoningen en een 9 als klantbeoordeling, is de keuze natuurlijk al gauw gemaakt.

Of je nu voor een vakantiehuis met eigen privé zwembad gaat of een chalet in het bos, het aanbod is groot. Ook kun je op deze site zelf een vakantiewoning aanbieden voor verhuur. En via de site is het ook mogelijk voor Belgen om een vakantiewoning in België te huren. Door de corona beperkingen worden vakantiehuizen voornamelijk met het eigen gezin gehuurd. Daardoor zijn groepsaccommodaties dit jaar minder populair, terwijl deze normaal tijdens Kerst en Oud-en Nieuw massaal worden geboekt.

Buiten de gebaande paden

En zoals Rijksoverheid aanbeveelt: kies niet voor de grote toeristische trekpleisters, maar denk eens aan een andere regio of stad. Op zich een goed idee. Denk eens buiten de gebaande paden. Wellicht een leuke overweging om eens een paar dagen een vakantiehuisje te huren in de provincie Drenthe?  Zoek de rust op, maar vervelen in deze stoere provincie zul je je er zeker niet. Of wat dacht je Friesland met het merengebied van waar ook genoeg te doen en te beleven is in de rijke natuur. Enthousiast geworden? Neem dan eens een kijkje bij Bonferia waar je veel uiteenlopende soorten vakantiehuizen in Nederland vindt.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.