Studentenprotest: Met z’n allen het DUO-hoofdkantoor omverrijden 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Studentenprotest: Met z’n allen het DUO-hoofdkantoor omverrijden

Het zal je vast niet zijn ontgaan de afgelopen weken. De boerenprotesten. Na het “succes” van deze acties is er inmiddels een Facebookevenement aangemaakt voor studenten die het niet helemaal eens zijn met hun suikeroom DUO. De Dienst Uitvoering Onderwijs regelt voor tal van studenten hun studiefinanciering. Het nieuwe leenstelsel, ingevoerd in 2015, zorgt toch voor wat problemen bij veel mensen.

Op de OV-fiets naar DUO

De organisatie van het evenement roept iedereen die wil op om op 4 november het DUO-hoofdkantoor omver te rijden. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar, dat gaat op de OV-fiets. Want als je niet zo’n dikke groene John Deere kunt betalen, vanwege je studieschuld, dan moet het maar op een andere manier.

Het doel van de actie

De organisator vindt dat het hoognodig tijd is om alle studieschulden in Nederland te wissen. Dat willen ze dan ook gaan doen door middel van deze actie. Of zoals de organisatie van het evenement het zelf zegt op Facebook:

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Als boeren met wat filerijden en hekje-tik de stikstof-maatregelen kunnen terugdraaien, dan kunnen wij studentenmakkers ook het hoofdkantoor van DUO bestormen en de studieschuld van al onze studentenmakkers deleten! Dankzij de ‘investeer-maar-lekker-in-jezelf' ideologie en andere neoliberale wieber-ideetjes zijn hordes studenten sinds 2015 de dupe van het mislukte leenstelsel experiment.

Deze studenten verdienen compensatie, het leenstelsel moet worden afgeschaft, de basisbeurs terug. Zo niet, rijden wij tringtring op 4 november het hoofdkantoor van DUO omver met 750.000 (OV-) fietsen.

Ga je ook mee? Meer informatie over het evenement kun je HIER vinden.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.