in ,

AngryAngry

Meisjes in groep 8 steeds vaker slachtoffer van loverboys

Viacheslav Iakobchuk© / 123rf.com

Loverboys, het is al een tijdje geleden dat we er echt iets over gehoord hebben. Toch is het schrikbarend om te zien hoe veel jonge meisjes nog altijd slachtoffer worden. Daarnaast gaat de leeftijdsdrempel ook steeds verder naar beneden, inmiddels worden meisjes uit groep acht al slachtoffer van hun verbluffende technieken.

Steeds agressiever

De praktijken die de loverboys en lovergirls erop na houden worden steeds agressiever. Waar vroeger wekenlang werd rondgehangen in de buurt van scholen en sportverenigingen gaat het tegenwoordig op een compleet andere manier. Vandaag de dag gaat het snel, heel snel. Jos de Voogd van Terre des Hommes zegt dat jonge meisjes vandaag de dag al binnen één week in de prostitutie kunnen zitten. 

Het blijft echter niet alleen meer bij prostitutie en seksuele uitbuiting. Ook chantage, afpersing, diefstal en het handelen in drugs gebeurd vandaag de dag steeds vaker onder jongeren. Deze jongeren hebben hier uiteraard opdracht voor gekregen via zo’n loverboy of lovergirl.

Bekijk ook:
Eten en drinken in Nederland fors duurder geworden

Naaktfoto’s en loverboys

Ouders weten vandaag de dag lang niet altijd wat hun kind doet. Waar vroeger het internet nog nieuw was en ouders veel wilden weten en leren, is dat nu niet meer zo. Ook is er nog altijd de “mijn-kind-doet-dat-niet-ideologie”. Toch worden veel van de huidige slachtoffers van loverboypraktijken afgeperst door onder andere naaktfoto’s en andere privézaken. Het gaat tegenwoordig puur om chantagemateriaal en hier zoveel mogelijk winst uithalen. 

Oplossingen voor dit groeiende probleem

Natuurlijk moeten we met z’n allen op zoek gaan naar oplossingen voor zo’n probleem. Meisjes van een jaar of twaalf kiezen er heus niet zelf voor om de prostitutie te gaan en hun lichaam te laten uitbuiten. Verschillende instanties roepen daarom ook op om vooral het gesprek met je kind aan te gaan over wat ze doen op het internet. Op het internet is het namelijk veel gemakkelijker om over grenzen te gaan dan in het echt.

Bekijk ook:
Is Nederland in september verlost van de maatregelen?

Ben je zelf slachtoffer of heb je het vermoeden dat iemand in je omgeving slachtoffer is? Neem contact op met de politie via 0900-8844 of ga naar de website van de politie.

Bekijk ook:

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Man klimt als ‘Spiderman’ over balkons van flat

Studentenprotest: Met z’n allen het DUO-hoofdkantoor omverrijden