Sinterklaas Curaçao afgeschaft
Saved Read later
Deel dit bericht

Sinterklaasviering definitief voorbij op Curaçao

Het lijkt erop dat de Sinterklaasvieringen definitief afgelopen zijn op Curaçao. Er wordt geen subsidie meer verstrekt aan eventueel nieuwe organisatoren. De vaste organisator had in april al laten weten dat zij geen intocht meer zouden organiseren.

Geen Sinterklaas op Curaçao

De Curaçaose overheid vind dat zij het sinterklaasfeest niet meer kunnen steunen in de huidige vorm.  De overheid is nu in overleg met verschillende organisaties om een nieuw concept te bedenken voor een nationaal kinderfeest. Bij voorkeur zal dit rond de internationale Dag van het Kind zijn wat op 20 november gevierd wordt.

Nieuw kinderfeest

Het nieuwe kinderfeest zou voor ieder kind leuk moeten zijn, onafhankelijk van hun ras, geloof of afkomst. Mensen van kleur en Afrikaanse afkomst zouden zich gediscrimineerd voelen door het sinterklaasfeest, dus dit is een belangrijk speerpunt voor het nieuwe kinderfeest. Op Curaçao zijn al sinds eind jaren 60 protesten bezig tegen Sinterklaas. Door de actiegroep Kick Out Zwarte Piet in Nederland zijn die protesten nieuw leven ingeblazen. De demonstranten hebben toen geëist dat niet alleen Zwarte Piet afgeschaft zou worden, maar ook Sinterklaas zelf.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.