in

NiceNice

Sinterklaasviering definitief voorbij op Curaçao

Er komt een nieuw kinderfeest voor in de plaats in november

Sinterklaas Curaçao afgeschaft

Het lijkt erop dat de Sinterklaasvieringen definitief afgelopen zijn op Curaçao. Er wordt geen subsidie meer verstrekt aan eventueel nieuwe organisatoren. De vaste organisator had in april al laten weten dat zij geen intocht meer zouden organiseren.

Geen Sinterklaas op Curaçao

De Curaçaose overheid vind dat zij het sinterklaasfeest niet meer kunnen steunen in de huidige vorm.  De overheid is nu in overleg met verschillende organisaties om een nieuw concept te bedenken voor een nationaal kinderfeest. Bij voorkeur zal dit rond de internationale Dag van het Kind zijn wat op 20 november gevierd wordt.

Nieuw kinderfeest

Het nieuwe kinderfeest zou voor ieder kind leuk moeten zijn, onafhankelijk van hun ras, geloof of afkomst. Mensen van kleur en Afrikaanse afkomst zouden zich gediscrimineerd voelen door het sinterklaasfeest, dus dit is een belangrijk speerpunt voor het nieuwe kinderfeest. Op Curaçao zijn al sinds eind jaren 60 protesten bezig tegen Sinterklaas. Door de actiegroep Kick Out Zwarte Piet in Nederland zijn die protesten nieuw leven ingeblazen. De demonstranten hebben toen geëist dat niet alleen Zwarte Piet afgeschaft zou worden, maar ook Sinterklaas zelf.

Bekijk ook:
Zwarte Piet niet welkom bij Defensie

Bekijk ook:

Is dit opmerkelijk, boeiend of trending?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.