in

NiceNice

Sinterklaasviering definitief voorbij op Curaçao

Er komt een nieuw kinderfeest voor in de plaats in november

Sinterklaas Curaçao afgeschaft

Het lijkt erop dat de Sinterklaasvieringen definitief afgelopen zijn op Curaçao. Er wordt geen subsidie meer verstrekt aan eventueel nieuwe organisatoren. De vaste organisator had in april al laten weten dat zij geen intocht meer zouden organiseren.

Geen Sinterklaas op Curaçao

De Curaçaose overheid vind dat zij het sinterklaasfeest niet meer kunnen steunen in de huidige vorm.  De overheid is nu in overleg met verschillende organisaties om een nieuw concept te bedenken voor een nationaal kinderfeest. Bij voorkeur zal dit rond de internationale Dag van het Kind zijn wat op 20 november gevierd wordt.

Nieuw kinderfeest

Het nieuwe kinderfeest zou voor ieder kind leuk moeten zijn, onafhankelijk van hun ras, geloof of afkomst. Mensen van kleur en Afrikaanse afkomst zouden zich gediscrimineerd voelen door het sinterklaasfeest, dus dit is een belangrijk speerpunt voor het nieuwe kinderfeest. Op Curaçao zijn al sinds eind jaren 60 protesten bezig tegen Sinterklaas. Door de actiegroep Kick Out Zwarte Piet in Nederland zijn die protesten nieuw leven ingeblazen. De demonstranten hebben toen geëist dat niet alleen Zwarte Piet afgeschaft zou worden, maar ook Sinterklaas zelf.

Bekijk ook:
Steeds minder winkels in Nederland

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Familie eist geschonken schilderij terug van Rijksmuseum


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

T. Rex fossielen skelet binnenkort te koop