in

Zwarte Piet niet welkom bij Defensie

Pieten die diversiteit uitstralen zijn wel welkom

zwarte piet defensie

Zwarte Piet is niet meer welkom bij Defensie. Er mogen nu alleen nog pieten komen “die diversiteit uitstralen”. Het is niet zo dat er grootschalig kritiek was op Zwarte Piet binnen Defensie, maar zij willen met de tijd meegaan, en daar hoort Zwarte Piet volgens Defensie niet bij.

Zwarte Piet en Defensie

Een interne brief van secretaris-generaal Gea van Craaikamp en Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer is in handen gekomen van Geenstijl. Hierin valt te lezen dat Zwarte Piet misschien wel ouder is dan sommige onderdelen van de krijgsmacht, maar dat zij het toch tijd vinden om afscheid te nemen van deze traditie. Zij benadrukken wel dat het niet om Piet zelf gaat, maar puur om Zwarte Piet met zijn traditionele zwarte uiterlijk. De pieten mogen weliswaar een beetje vies zijn van de schoorsteen, maar niet ouderwets zwart geschminkt.

Sinterklaas intochten en corona

Het is nog maar de vraag of Sinterklaas dit jaar bij Defensie zal langskomen. Veel steden hebben de Sinterklaas intocht afgeschaft wegens corona. Een alternatief hiervoor is een digitale viering. Ook de nationale Sinterklaas intocht zal anders zijn dan normaal.

Bekijk ook:
Leuke weetjes over Sinterklaas

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.