zwarte piet defensie
Saved Read later
Deel dit bericht

Zwarte Piet niet welkom bij Defensie

Zwarte Piet is niet meer welkom bij Defensie. Er mogen nu alleen nog pieten komen “die diversiteit uitstralen”. Het is niet zo dat er grootschalig kritiek was op Zwarte Piet binnen Defensie, maar zij willen met de tijd meegaan, en daar hoort Zwarte Piet volgens Defensie niet bij.

Zwarte Piet en Defensie

Een interne brief van secretaris-generaal Gea van Craaikamp en Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer is in handen gekomen van Geenstijl. Hierin valt te lezen dat Zwarte Piet misschien wel ouder is dan sommige onderdelen van de krijgsmacht, maar dat zij het toch tijd vinden om afscheid te nemen van deze traditie. Zij benadrukken wel dat het niet om Piet zelf gaat, maar puur om Zwarte Piet met zijn traditionele zwarte uiterlijk. De pieten mogen weliswaar een beetje vies zijn van de schoorsteen, maar niet ouderwets zwart geschminkt.

Sinterklaas intochten en corona

Het is nog maar de vraag of Sinterklaas dit jaar bij Defensie zal langskomen. Veel steden hebben de Sinterklaas intocht afgeschaft wegens corona. Een alternatief hiervoor is een digitale viering. Ook de nationale Sinterklaas intocht zal anders zijn dan normaal.

Bekijk ook:
Apple overtroeft Samsung: Een vergelijking van prijs en prestaties

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.