Schaarste beschermingsmiddelen in Nederland had wellicht voorkomen kunnen worden

0 Shares

We hebben te maken met een schaarste voor alle beschermingsmiddelen tegen corona. Mondkapjes, overalls, beademingsmachines, alles komen we tekort. Gelukkig wordt dit langzamerhand weer op peil gebracht, maar achteraf bleek deze schaarste helemaal niet nodig te zijn.

Opgekocht

Uit een reconstructie van de Volkskrant blijkt dat de Nederlandse overheid op 10 februari een vliegtuig vol mondkapjes, medische overalls en, misschien wel het belangrijkste, beademingsmachines naar Wuhan heeft gestuurd. Wat het precieze aantal is, is niet bekend. Een betrokken handelaar weet tegen de Volkskrant te vertellen dat hij zelf al ‘5 tot 6 miljoen mondkapjes, honderdduizend overalls en tien beademingsmachines’ heeft opgekocht. De handelaar heeft het niet alleen over Nederland, maar ook Duitsland en Turkije. Ook KLM zou drie containers met medische spullen geleverd hebben. Nog geen twee weken later, 28 februari, heeft het RIVM gewaarschuwd voor een wereldwijde schaarste.

Verklaring ministerie Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat deze handeling normaal is bij humanitaire vluchten. Ook volgens de Chinese ambassade is de samenwerking gewoon binnen het kader van de wet verlopen. Het ministerie laat weten dat zij beschermingsmiddelen gestuurd hebben uit solidariteit met de bevolking van Wuhan.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

179
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.