Schaarste beschermingsmiddelen in Nederland had wellicht voorkomen kunnen worden 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Schaarste beschermingsmiddelen in Nederland had wellicht voorkomen kunnen worden

We hebben te maken met een schaarste voor alle beschermingsmiddelen tegen corona. Mondkapjes, overalls, beademingsmachines, alles komen we tekort. Gelukkig wordt dit langzamerhand weer op peil gebracht, maar achteraf bleek deze schaarste helemaal niet nodig te zijn.

Opgekocht

Uit een reconstructie van de Volkskrant blijkt dat de Nederlandse overheid op 10 februari een vliegtuig vol mondkapjes, medische overalls en, misschien wel het belangrijkste, beademingsmachines naar Wuhan heeft gestuurd. Wat het precieze aantal is, is niet bekend. Een betrokken handelaar weet tegen de Volkskrant te vertellen dat hij zelf al ‘5 tot 6 miljoen mondkapjes, honderdduizend overalls en tien beademingsmachines' heeft opgekocht. De handelaar heeft het niet alleen over Nederland, maar ook Duitsland en Turkije. Ook KLM zou drie containers met medische spullen geleverd hebben. Nog geen twee weken later, 28 februari, heeft het RIVM gewaarschuwd voor een wereldwijde schaarste.

Verklaring ministerie Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat deze handeling normaal is bij humanitaire vluchten. Ook volgens de Chinese ambassade is de samenwerking gewoon binnen het kader van de wet verlopen. Het ministerie laat weten dat zij beschermingsmiddelen gestuurd hebben uit solidariteit met de bevolking van Wuhan.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.