nieuw virus in china
Saved Read later
Deel dit bericht

Nieuw griepvirus ontdekt in China met pandemie-potentie

Waar we nu nog bezig zijn met corona zo goed mogelijk de kop indrukken, is er in China alweer sprake van een nieuw griepvirus. Het nieuwe virus is tot nu toe alleen aangetroffen bij varkens en is vergelijkbaar met de Mexicaanse griep. Ook dit virus veroorzaakt onder andere ademhalingsproblemen.

Nieuwe griepvirus in China

Het virus heeft de naam G4 EA H1N1. Uit onderzoek is al wel gebleken dat het virus inderdaad de potentie heeft om een pandemie te worden als het van mens tot mens verspreid wordt. Het nieuwe onderzoek heeft ook aangewezen dat dit virus inderdaad mensen kan besmetten. Hoewel we nu dus nog druk bezig zijn met het coronavirus, moeten we vooral nieuw gevaar niet uit het oog verliezen.

Geen immuniteit

Werknemers van verschillende varkensboerderijen hadden verhoogde waardes van het virus in hun bloed. De onderzoekers adviseren dan ook om mensen die in de varkensindustrie werken nauwlettend in de gaten te houden.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Sinds de uitbraak van de Mexicaanse griep wordt dat virus jaarlijks gedekt door de griepvaccin. Helaas beschermt immuniteit of vaccins tegen de seizoensgriep niet tegen het nieuwe virus. Er is tot nu toe nog geen sprake van een uitbraak in China omtrent het nieuwe virus. Het wordt nauwlettend in de gaten gehouden door onderzoekers.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.