nieuw virus in china

Nieuw griepvirus ontdekt in China met pandemie-potentie

0 Shares

Waar we nu nog bezig zijn met corona zo goed mogelijk de kop indrukken, is er in China alweer sprake van een nieuw griepvirus. Het nieuwe virus is tot nu toe alleen aangetroffen bij varkens en is vergelijkbaar met de Mexicaanse griep. Ook dit virus veroorzaakt onder andere ademhalingsproblemen.

Nieuwe griepvirus in China

Het virus heeft de naam G4 EA H1N1. Uit onderzoek is al wel gebleken dat het virus inderdaad de potentie heeft om een pandemie te worden als het van mens tot mens verspreid wordt. Het nieuwe onderzoek heeft ook aangewezen dat dit virus inderdaad mensen kan besmetten. Hoewel we nu dus nog druk bezig zijn met het coronavirus, moeten we vooral nieuw gevaar niet uit het oog verliezen.

Geen immuniteit

Werknemers van verschillende varkensboerderijen hadden verhoogde waardes van het virus in hun bloed. De onderzoekers adviseren dan ook om mensen die in de varkensindustrie werken nauwlettend in de gaten te houden.

Sinds de uitbraak van de Mexicaanse griep wordt dat virus jaarlijks gedekt door de griepvaccin. Helaas beschermt immuniteit of vaccins tegen de seizoensgriep niet tegen het nieuwe virus. Er is tot nu toe nog geen sprake van een uitbraak in China omtrent het nieuwe virus. Het wordt nauwlettend in de gaten gehouden door onderzoekers.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.