in

Raketaanval op luchthaven Bagdad, Iraanse generaal komt om

Aanslag opgeëist door Donald Trump en Amerika

Het Amerikaanse leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op de luchthaven van Bagdad. Deze aanval werd gepleegd door middel van raketaanvallen. De raketten werden afgeschoten vanaf drones. Een hoge Iraanse militair is hierbij om het leven gekomen, melden verschillende bronnen.

Bevel van Trump

Volgens het Pentagon is deze aanval uitgevoerd op bevel van Trump. Hierdoor zal Trump waarschijnlijk nog meer onder druk komen te staan. Daarnaast eiste de president de aanslag zelfs op. Hij deed dit door een tweet te plaatsen met de Amerikaanse vlag.

Schurkachtig avonturisme

De Iraanse minster van Buitenlandse Zaken reageert geschokt op de aanval van de VS. Daarnaast is hij ervan overtuigd dat Amerika verantwoordelijk is voor deze domme daden. In een toespraak noemde de minister deze moord een “uitzonderlijk gevaarlijke en domme escalatie”. Ook heeft hij aangegeven de VS verantwoordelijk te houden voor het “schurkachtige avonturisme.”

Pentagon

De verklaring vanuit het Pentagon is compleet anders. Waar Iran, Amerika beschuldigd doet Amerika dat andersom ook. Het Pentagon heeft aangegeven dat de generaal bezig was om liquidaties te plannen. Om die reden is de generaal omgelegd als een defensieve actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.