Saved Read later
Deel dit bericht

Zo begin je 2020 perfect (inclusief tips)

Elk jaar rond de jaarwisseling komt het weer naar voren, de goede voornemens, “New year, New me”. Belangrijker dan een “New year, New me” is gewoon jezelf zijn. Als je jezelf bent dan stel je doelen die bij jou passen. En dat is waar veel mensen de fout in gaan. Ze weten niet wat ze willen en wat ze kunnen en daarom stellen ze onrealistische doelen. Met als gevolg dat ze eigenlijk ook helemaal niet geloven in hun goede voornemens en doelen voor het nieuwe jaar. Dit is het moment dat mensen zichzelf tegen gaan spreken. Gedachten als “Het werkt toch niet” en “Ik kan het niet” komen eind januari omhoog en daar gaan de goede voornemens, doorgetrokken door het toilet. Weg ermee!

Wil jij wel je voornemens en doelen voor 2020 volhouden?

De sleutel tot succes zit hem in zelfreflectie, duidelijke doelen, een heldere planning en niet opgeven bij de kleinste tegenslag. Begin daarom altijd eerst met een terugblik op het afgelopen jaar. Wat ging er goed? Wat heb je allemaal bereikt? Wat heb je allemaal gedaan om je doelen te bereiken? Wat had je beter willen doen? Wat had je willen doen, maar heb je uiteindelijk niet gedaan? En waarom niet? Blijf jezelf vragen stellen tot je alles helder hebt en schrijf je antwoorden op, zodat je het niet vergeet.

Bekijk ook:
Hoe bescherm ik mijn belangen bij ontslag tijdens ziekte?

Na deze zelfreflectie ga je nadenken over wat je in 2020 wil bereiken. Stel jezelf altijd de vraag: doe ik dit voor mezelf of doe ik dit voor anderen? Als je het alleen voor anderen doet dan is de kans groot dat je het niet gaat halen. Vervolgens ga je de doelen opschrijven.

Wanneer je de doelen hebt opgeschreven dan ga je een planning maken. Kleine doelen, zoals één keer per week je familie opzoeken, bereik je sneller. Dat is een kwestie van Whatsappen of bellen en een afspraak plannen.

Andere doelen, zoals gezonder leven vragen wat meer aandacht. Wat wil je doen om gezonder te leven? Op welke dagen ga je naar de sportschool? Hoe ga je ervoor zorgen dat je gezonder gaat en blijft eten? Welke hulpmiddelen heb je daarvoor nodig? Wat gebeurt er als ik mijn doel haal en volhoud? Wat gebeurt er als ik mijn doel niet haal? Met de antwoorden op deze vragen krijg je niet alleen een duidelijk doel voor ogen, maar ook genoeg motivaties. Je ziet namelijk de voordelen van je nieuwe gezonde levensstijl in en tegelijk zie je ook de negatieve kant als je het niet haalt.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

Zo ga je voor elk doel te werk. Niet elk doel kan je alleen realiseren en daarom kan je hulpmiddelen inschakelen. Hulpmiddelen zijn vrienden, het internet, literatuur of coaches. Werk met een stappenplan, zodat je overzichtelijk hebt welke stappen je nog moet ondernemen om je doel te behalen.

Zo begin je 2020 perfect (inclusief tips) 14

Tips om de goede voornemens vol te houden

Hier nog een aantal tips om je goede voornemens vol te houden:

  • Blijf realistisch
  • Plan vooruit
  • Zet je plan op papier
  • Maak een plus- en minpuntenlijst van je doel
  • Praat erover met anderen
  • Geef niet op als het even tegen zit, alles gaat met vallen en opstaan

Conclusie van dit verhaal. Geen “New year, New me”, maar wees gewoon jezelf. Wees realistisch, geloof in jezelf en geef nooit op. En misschien nog wel het belangrijkste. Vergeet niet te genieten, want je kan nog van alles gepland hebben, als het je niet gelukkig maakt dan gaat het je niet verder helpen. Doe je dit in 2020? Dan gaat het helemaal goed komen! Happy New Year!

Zo begin je 2020 perfect (inclusief tips) 15

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.