in ,

Premier league laat indruk achter bij eerste wedstrijd

Aston Villa en Sheffield United stonden heel even aan dezelfde kant

premier league aston villa

Woensdagavond begon de Premier League weer met een duel tussen Aston Villa en Sheffield United. Het was de eerste wedstrijd sinds de maandenlange coronapauze. Tevens was het ook het eerste duel waarbij een Black Lives Matter statement gemaakt werd.

Black Lives Matter Premier League

Alle 22 spelers droegen de slogan ‘Black Lives Matter’ op hun shirt in plaats van hun achternaam. Na het eerste fluitsignaal gingen alle spelers eerst op één knie en begonnen zij pas na een aantal seconden te spelen. Hiermee volgen zij de statement van American Footballer Colin Kaepernick. Hij weigerde in 2016 te staan tijdens het volkslied van de Verenigde staten.

Aston Villa vs Sheffield United

Voor Aston villa kan dit duel van levensbelang zijn. Na 29 speelronden staat de ploeg 19e en moeten zij bang zijn voor een degradatie. Sheffield staat momenteel op de 6e plaats en maakt nog kans op Europees Voetbal. Liverpool staat op dit moment eerste en heeft nog twee overwinningen nodig om zeker te zijn van de titel. Als Manchester City woensdag de inhaalwedstrijd tegen Arsenal verliest, dan zou Liverpool zondag al het kampioenschap kunnen behalen.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.